Δικαστήριο Μονάχου: Αποζημίωση 1.800 ευρώ σε τουρίστρια για παραπλανητική περιγραφή ξενοδοχείου

26 Jun 2024, 15:01 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Δικαστήριο Μονάχου: Αποζημίωση 1.800 ευρώ σε τουρίστρια για παραπλανητική περιγραφή ξενοδοχείου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένα ξενοδοχείο που απέχει 1,3 χιλιόμετρο από την παραλία δεν είναι «λίγα λεπτά με τα πόδια από την παραλία». Αυτή ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου του Μονάχου το οποίο εκδίκασε υπόθεση μήνυσης μιας γυναίκας που είχε ταξιδέψει στην Κόστα Ρίκα με την 9χρονη κόρης της το 2022 και, παρά την περιγραφή του τουρ οπερέιτορ για την κοντινή απόσταση του ξενοδοχείου από την παραλία, ανακάλυψε ότι η απόσταση αυτή ήταν 25 λεπτά με τα πόδια.

Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο τουρ οπερέιτορ ο οποίος διαφήμιζε με εσφαλμένο ισχυρισμό το μπουτίκ ξενοδοχείο στο οποίο έμειναν οι δύο τουρίστες, θα πρέπει να καταβάλει το κόστος αντικατάστασης ξενοδοχείου και αποζημίωση, συνολικού ύψους 1.795 ευρώ.

Η γυναίκα, αφού συμβουλεύτηκε έναν τοπικό υπεύθυνο επικοινωνίας από τον τουρ οπερέιτορ, έκανε κράτηση σε άλλο ξενοδοχείο και στην αγωγή της ζήτησε την καταβολή αυτών των εξόδων και αποζημίωση από τον πάροχο για μια μέρα διακοπών που σπαταλήθηκε αλλάζοντας ξενοδοχείο.

Τα 1,3 χιλιόμετρο μέχρι την παραλία μπορούσαν να διανυθούν σε πέντε λεπτά μόνο με ταχύτητα περίπου 15,6 χιλιομέτρων την ώρα. Και αυτός είναι «ένας φιλόδοξος ρυθμός ακόμη και για έμπειρους δρομείς», αποφάσισε το δικαστήριο. «Δεδομένου ότι ο εναγόμενος γνώριζε κατά τον σχεδιασμό του ταξιδιού ότι η ενάγουσα ταξίδευε με ένα εννιάχρονο παιδί και αυτή προσάρμοσε το πρόγραμμα αναψυχής της για να ταιριάζει στο παιδί, δεν μπορεί να υπολογιστεί ότι θα διατηρούνταν ένας τέτοιος ρυθμός».

Το δικαστήριο επισήμανε επίσης ότι με κάτι λιγότερο από 9.000 ευρώ για 12 ημέρες (εξαιρουμένων των πτήσεων), επρόκειτο για ένα "ακριβό ταξίδι". «Ο εναγόμενος, ο οποίος διαφημίζει ότι προσφέρει “αξέχαστα ταξίδια πολυτελείας”, πρέπει να κριθεί με τα δικά του πρότυπα», ανέφερε το δικαστήριο. «Το δικαστήριο είναι πεπεισμένο ότι, στην περίπτωση ενός ταξιδιού πολυτελείας με υψηλές τιμές, “λίγα λεπτά με τα πόδια” είναι ένας χρόνος που κανονικά δεν υπερβαίνει τα 5 λεπτά με κανονικό ρυθμό βαδίσματος».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα