Αποχωρεί η TUI από την Γερμανική Ένωση οργανωμένου τουρισμού DRV - "Ανεπαρκής υπεράσπιση του κλάδου στον ανταγωνισμό"

01 Jul 2024, 14:44 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αποχωρεί η TUI από την Γερμανική Ένωση οργανωμένου τουρισμού DRV - "Ανεπαρκής υπεράσπιση του κλάδου στον ανταγωνισμό"

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η TUI ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την μεγαλύτερη ένωση οργανωμένου τουρισμού της Γερμανίας, DRV, εξαιτίας της δυσαρέσκειας του τουρ οπερέιτορ με την θέση που παίρνει η Ένωση σε ορισμένα ζητήματα.

Σύμφωνα με την TUI, η DRV δεν δίνει επαρκείς απαντήσεις στις προκλήσεις που θέτει ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον και τονίζει ότι απαιτείται μια νέα υπερασπιστική προσέγγιση που θα δίνει έμφαση στον εξερχόμενο τουρισμό.

Σε ενημέρωση μελών που υπογράφεται από τον πρόεδρο της DRV, Norbert Fiebig, και τον διευθυντή της, Achim Wehrmann, αναφέρονται τα εξής: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με λύπη ότι η εταιρεία-μακροχρόνιο μέλος TUI αποφάσισε να αποχωρήσει από την ένωση στο τέλος του έτους. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να εκπροσωπούμε σθεναρά τα συμφέροντα των μελών μας και εκείνων της βιομηχανίας, των επιχειρήσεων και της πολιτικής».

Όπως επισημαίνει η TUI, ενώ οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί που προσφέρουν πακέτα διακοπών πρέπει να συμμορφώνονται με τους εθνικούς κανόνες και τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και να δαπανούν πολλά χρήματα σε αυτούς, όπως για την προστασία των κεφαλαίων των πελατών στο εγγυητικό Ταμείο DRSF, πολλοί διεθνείς ανταγωνιστές εξαιρούνται από αυτές τις απαιτήσεις. Αυτό τους δίνει πλεονεκτήματα στην αγορά σε βάρος των γερμανικών τουριστικών εταιρειών, των παρόχων πακέτων διακοπών και των ταξιδιωτικών γραφείων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τη δική της πολιτική υπεράσπιση, τόσο σε (γερμανικό) εθνικό επίπεδο στο Βερολίνο όσο και στις Βρυξέλλες και στους προορισμούς. Η TUI Γερμανίας τονίζει ότι παραμένει σε διάλογο με όλους τους εταίρους για την ενίσχυση των συμφερόντων του ταξιδιωτικού κλάδου (ιδιαίτερα των οργανωμένων διακοπών) και των συμφερόντων των καταναλωτών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI, Sebastian Ebel, είχε ήδη υποστηρίξει λίγο μετά τη χρεοκοπία του FTI ότι η DRV θα πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στα συμφέροντα των παρόχων πακέτων διακοπών. Για παράδειγμα, οι τουριστικοί πράκτορες και τα ταξιδιωτικά γραφεία υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες όσον αφορά την προστασία των πελατών, ενώ μεγάλες διεθνείς πλατφόρμες όπως η Airbnb (και άλλοι πάροχοι μεμονωμένων ταξιδιωτικών υπηρεσιών) εξαιρούνται από αυτούς. «Αυτό τους δίνει πλεονεκτήματα στην αγορά, σε βάρος των γερμανικών τουριστικών εταιρειών, των παρόχων οργανωμένων εκδρομών και των ταξιδιωτικών γραφείων που δεσμεύονται από κανόνες», είχε δηλώσει.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα