Πτώχευση FTI | Το DRSF ξεκινά τη διαδικασία αποζημίωσης

12 Jul 2024, 18:14 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Πτώχευση FTI | Το DRSF ξεκινά τη διαδικασία αποζημίωσης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης (DRSF) αναμένεται να ξεκινήσει τη διαδικασία αποζημίωσης για ταξιδιώτες πακέτων που πλήττονται από την αφερεγγυότητα του FTI την επόμενη εβδομάδα. . 

Οι καταναλωτές που δεν έχουν δώσει τα απαιτούμενα στοιχεία επικοινωνίας πρέπει να εγγραφούν στην αρχική σελίδα του DRSF. Αυτή η διαδικασία αφορά ιδιαίτερα τους παραθεριστές που έκαναν κράτηση μέσω ταξιδιωτικού γραφείου και οι οποίοι, για παράδειγμα, μεταβίβασαν μόνο μια ταχυδρομική διεύθυνση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του DRSF, γι αυτήν την ομάδα πελατών  βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία λύσης.

Όπως αναφέρει το DRSF, πρέπει να ελεγχθούν αιτήσεις αποζημίωσης από περισσότερες από 250.000 ακυρωμένες κρατήσεις οργανωμένων ταξιδιών από περισσότερες από 40 χώρες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν αρκετά στοιχεία ώστε η διαδικασία αποζημίωσης να πραγματοποιηθεί γρήγορα. Το ερώτημα τι ακριβώς σημαίνει γρήγορα και πότε οι πρώτοι πελάτες θα περιμένουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους παρέμεινε αναπάντητο.

Συνιστάται σε αυτούς τους ταξιδιώτες να έχουν έτοιμη την επιβεβαίωση κράτησης, τις αποδείξεις πληρωμής και το πιστοποιητικό ταξιδιωτικής ασφάλισης. Οι ταξιδιώτες που βρίσκονταν ήδη σε διακοπές τη στιγμή της αφερεγγυότητας του FTI και οι οποίοι πλήρωσαν επιτόπου έξοδα για το ξενοδοχείο τους, για παράδειγμα, θα πρέπει επίσης να έχουν έτοιμες αυτές τις αποδείξεις.

Προειδοποίηση phishing SMS

Η όλη διαδικασία είναι πολύ περίπλοκη, εξηγεί ο εκπρόσωπος, και γίνεται πιο δύσκολη, μεταξύ άλλων, από το γεγονός ότι οι απατεώνες προσπαθούν επί του παρόντος να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα καταναλωτών. Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν σταλεί επανειλημμένα μηνύματα κειμένου από έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου με το μήνυμα "Η επιστροφή χρημάτων είναι διαθέσιμη και μπορεί να σταλεί σε εσάς". Το SMS συνοδευόταν από έναν σύνδεσμο που οδηγεί σε μια σελίδα όπου εμφανίζεται ένα υποτιθέμενο ποσό επιστροφής χρημάτων και όπου ζητείται από τους ενδιαφερόμενους να εισαγάγουν τα τραπεζικά τους στοιχεία.

Σε αυτό το πλαίσιο, το DRSF προειδοποιεί να μην κάνουν κλικ στον σύνδεσμο και βέβαια να μην καταχωρίσουν προσωπικά δεδομένα. Εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως τραπεζικά στοιχεία και κωδικοί πρόσβασης δεν πρέπει ποτέ να διαβιβάζονται σε άγνωστους αποστολείς. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα