Βρετανικός τουρισμός | Αυξάνουν τη χωρητικότητα για το 2025 οι μεγάλοι τουρ οπερέιτορ

03 Oct 2024, 12:06 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Βρετανικός τουρισμός | Αυξάνουν τη χωρητικότητα για το 2025 οι μεγάλοι τουρ οπερέιτορ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Κατά 6% θα αυξήσει την χωρητικότητά του το 2025 ο όμιλος Jet2.com και Jet2holidays, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος Steve Heapy,  στο συνέδριο Travel Weekly Future of Travel στο Λονδίνο.

Αυτή τη στιγμή ο Όμιλος έχει άδεια Αtol για να μεταφέρει 6,7 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. (Σημειώνεται ότι το σύστημα Atol -Αδειοδότηση Οργανωτών Αεροπορικών Ταξιδίων- παρέχει οικονομική προστασία στις κρατήσεις οργανωμένων ταξιδιών με πτήση. Είναι ξεχωριστή από την ταξιδιωτική ασφάλιση).

Ο Όμιλος αύξησε τη χωρητικότητα γι αυτόν τον χειμώνα κατά 15%.  Όπως είπε ο κ.Heapy το χειμερινό πρόγραμμα αποτελεί «ένα μικρό μέρος της συνολικής χωρητικότητας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet holidays, Garry Wilson, δεσμεύτηκε επίσης για πρόσθετη χωρητικότητα το 2025, αλλά τόνισε ότι ο Όμιλος επικεντρώνεται στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η EasyJet έχει άδεια Atol για μεταφορές 2,2 εκατομμυρίων επιβατών.

Ένας άλλος μεγάλος ταξιδιωτικός όμιλος, η Loveholidays, που έχει άδεια Atol, ανέφερε επίσης ότι  θα αυξήσει τη χωρητικότητά του το επόμενο έτος. Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος Donat Retif, η χωρητικότητα θα αυξηθεί κατά 30% το επόμενο έτος σε όλες τις δραστηριότητές, οι οποίες περιλαμβάνουν το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γερμανία και την Αυστρία, και από τον Φεβρουάριο του 2025, την Ολλανδία.

Η Loveholidays έχει άδεια να μεταφέρει τέσσερα εκατομμύρια επιβάτες και έχει ανακοινώσει σχέδιο να γίνει ο «νούμερο ένα πάροχος πακέτων διακοπών» στην Ευρώπη.

Οι σημερινοί πέντε κορυφαίοι τουρ οπερέιτορ, κάτοχοι άδειας Atol, μετά την τελευταία σειρά ανανεώσεων τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι: Jet2holidays (6,7 εκατομμύρια), Tui (5,8 εκατομμύρια), Loveholidays (4 εκατομμύρια), Booking.com (2,3 εκατομμύρια) και easyJet Holidays (2,2 εκατομμύριο).

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα