Schmetterling: Αθέμιτες πρακτικές ξενοδόχων στην Τουρκία προς τους πελάτες του FTI - Ποια μπαίνουν σε "μαύρη λίστα"

25 Jun 2024, 13:04 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Schmetterling: Αθέμιτες πρακτικές ξενοδόχων στην Τουρκία προς τους πελάτες του FTI - Ποια μπαίνουν σε "μαύρη λίστα"

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Για αθέμιτες πρακτικές ξενοδόχων, ιδιαίτερα από την Τουρκία, με αποδέκτες πελάτες του πτωχευμένου τουρ οπερέιτορ FTI, κάνει λόγο η εταιρία πωλήσεων στον τουρισμό σε Γερμανία και Ευρώπη που συνεργάζεται με τουριστικά γραφεία, Schmetterling International.

Η Schmetterling International αναφέρει ότι έχει γίνει αποδέκτης πολυάριθμων παραπόνων από τους συνεργάτες της στον κλάδο των ταξιδιωτικών γραφείων, ότι ορισμένα ξενοδοχεία, ιδιαίτερα στην Τουρκία, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πτώχευση του FTI, προσφέροντάς τους επιπλέον εκπτώσεις από τα ταξιδιωτικά γραφεία προκειμένου να τους ενθαρρύνουν να κάνουν απευθείας κρατήσεις.

Ξενοδοχειακοί όμιλοι που έχουν υιοθετήσει τέτοιες πρακτικές είναι γνωστά ονόματα όπως τα Delphin Hotels, Maxx Royal/Voyage, Stone Group and Limak Group, αναφέρει η εταιρία.

Όπως επισημαίνει ο CEO της Schmetterling International, Ömer Karaca, παρότι δεν επιχειρείται η κριτική στις απευθείας πωλήσεις, καθώς πρέπει να γίνουν αποδεκτές εάν χρησιμοποιούνται δίκαια μέσα, τα ξενοδοχεία δε μπορούν να χρησιμοποιούν εκπτώσεις για να προσελκύουν πελάτες που τους φέρνουν τα ταξιδιωτικά γραφεία και οι τουρ οπερέιτορ.

Τα ξενοδοχεία που επιδιώκουν να κερδίσουν βραχυπρόθεσμη ωφέλεια, θα πρέπει να επανεξετάσουν τις μακροπρόθεσμες συνέπειες των ενεργειών τους, υπογράμμισε ο κ. Karaca. Όπως είπε, εάν τα ταξιδιωτικά γραφεία δεν πωλούν πλέον αυτά τα ξενοδοχεία λόγω των απευθείας κρατήσεών τους, τα ξενοδοχεία θα υποστούν τις συνέπειες μακροπρόθεσμα και προειδοποίησε ότι η Schmetterling θα σημειώσει τα ξενοδοχεία αυτά στα συστήματά της και, σε σοβαρές υποθέσεις, θα τα βάλει σε «μαύρη λίστα».

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα