Στην Πολωνική eSky πουλήθηκε η Thomas Cook

05 Sep 2024, 11:40 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Στην Πολωνική eSky πουλήθηκε η Thomas Cook

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Κινεζική Fosun πούλησε το εμβληματικό brand του Thomas Cook στον Πολωνικό όμιλο eSky, 5 χρόνια μετά την κατάρρευση του ιστορικού τουρ οπερέιτορ.

Η Fosun, ιδιοκτήτρια επίσης της Club Med, ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος της Thomas Cook όταν κατέρρευσε τον Σεπτέμβριο του 2019.

Αργότερα, η Fosun εξαγόρασε το brand και τα περιουσιακά στοιχεία του Thomas Cook έναντι 11 εκατ. λιρών και στη συνέχεια τον λειτούργησε ως online ταξιδιωτικό γραφείο.

Η Fosun αναζητούσε αγοραστή εδώ και 18 μήνες, με φήμες να αναφέρουν ενδιαφέρον από την eSky ήδη από τις αρχές του έτους. Η eSky δεσμεύθηκε να διατηρήσει την ονομασία ως αυτόνομη επιχείρηση υπό τον σημερινό chief executive, Alan French.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας πρόκειται να διοχετεύσει σημαντικούς πόρους στην Thomas Cook σε μια περίοδο επανασύστασης του brand και επιτάχυνσης της ανάπτυξης της εταιρίας, δήλωσε ο κ. French, και πρόσθεσε ότι ο συνδυασμός των ισχυρών σημείων του T. Cook στην τεχνολογία δυναμικών πακέτων με το απόθεμα πτήσεων, τις επιδόσεις μάρκετινγκ και την τεχνική ισχύ της eSky, θα δημιουργήσει μια ασυναγώνιστη ευρωπαϊκή ταξιδιωτική επιχείρηση.

Ο όμιλος eSky ιδρύθηκε το 2004 και είναι επίσης ιδιοκτήτης του brand eDestinos. Λειτουργεί σε πάνω από 50 χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική ενώ τα κέρδη του το 2023 ξεπέρασαν τα 18 εκατ. λίρες, ξεπερνώντας σχεδόν τρεις φορές τα επίπεδα του 2019.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα