WTTC | Πλήρης ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών το 2024- στα 1,5 τρισ.δολ. ο τζίρος παγκοσμίως

14 Oct 2024, 11:04 | ΦΟΡΕΙΣ

TornosNews.gr

WTTC | Πλήρης ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών το 2024- στα 1,5 τρισ.δολ. ο τζίρος παγκοσμίως

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tα επαγγελματικά ταξίδια, παγκοσμίως, πρόκειται να ξεπεράσουν τα προ-πανδημικά επίπεδα φέτος, ταχύτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί προηγουμένως, φτάνοντας στο ρεκόρ των 1,5 τρισ.δολαρίων, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

Η άνοδος της εξ αποστάσεως εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχε δυσανάλογη επίδραση στα εταιρικά ταξίδια, σε σύγκριση με τα ταξίδια αναψυχής, με τις εικονικές πλατφόρμες να αντικαθιστούν τις πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις.

Πέρυσι, τα ταξίδια αναψυχής ήταν μόλις 2,9% πίσω από την κορύφωση του 2019, ενώ τα επαγγελματικά ταξίδια συνέχισαν να  δυσκολεύονται, παραμένοντας 5,4% πίσω.

Όμως, καθώς οι ηγέτες των επιχειρήσεων διαπίστωσαν τη σημασία της πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπίδρασης, τα επαγγελματικά ταξίδια επέστρεψαν και πρόκειται να ξεπεράσουν τα επίπεδα του 2019 κατά ένα εντυπωσιακό 6,2% για να φτάσουν το νέο ρεκόρ των 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

ΗΠΑ και Κίνα ηγέτες της ανάκαμψης

Σύμφωνα με την «Έκθεση Τάσεων Οικονομικών Επιπτώσεων 2024» του WTTC, οι δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια στις ΗΠΑ, που αντιστοιχούσαν στο 30% του παγκόσμιου συνόλου το 2019, αναμένεται να φτάσουν τα 472 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ φέτος - 13,4% πάνω από το ρεκόρ της χώρας το 2019.

Στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για επαγγελματικά ταξίδια, οι δαπάνες προβλέπεται να αυξηθούν κατά 13,1% πάνω από το 2019 και να φτάσουν σχεδόν τα 211 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Οι δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια στη Γερμανία, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά, πρόκειται να φτάσουν τα 87,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, λίγο λιγότερο από το 1% πάνω από την κορυφή του 2019, ενώ τα επαγγελματικά ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία αναμένεται να καταγράψουν ρεκόρ 84,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 42,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα.

Στην 24η Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας, σήμερα, η Τζούλια Σίμπσον, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC δήλωσε:

«Μετά από μερικά δύσκολα χρόνια, τα επαγγελματικά ταξίδια όχι μόνο επιστρέφουν στην πορεία τους, αλλά ανακάμπτουν πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. τονίζοντας τη σημασία των εταιρικών συναντήσεων σε όλο τον κόσμο.

«Πολλές μεγάλες αγορές για τα επαγγελματικά ταξίδια, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Γερμανία αναμένεται να φτάσουν σε αριθμούς ρεκόρ φέτος. Ενώ οι εικονικές συναντήσεις έπαιξαν κρίσιμο ρόλο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κρατώντας ανθρώπους και επιχειρήσεις συνδεδεμένους, η σημερινή έκθεση δείχνει ότι οι επιχειρήσεις έχουν καλύτερες επιδόσεις με τις συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο».

Ο Paul Abbott, Διευθύνων Σύμβουλος της American Express Global Business, κορυφαία εταιρεία λογισμικού και υπηρεσιών για επαγγελματικά ταξίδια και έξοδα, δήλωσε: «Οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο εκτιμούν τα ταξίδια και τις προσωπικές συνδέσεις περισσότερο από ποτέ, καθώς η μετακίνηση των ανθρώπων περιορίστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Πάντα λέγαμε ότι τα ταξίδια ήταν μια δύναμη για το καλό, οδηγώντας την οικονομική και κοινωνική πρόοδο. Αλλά όταν σταμάτησαν τα ταξίδια, το ΑΕΠ έπεσε κατακόρυφα, η ανεργία εκτινάχθηκε στα ύψη, τα προβλήματα ψυχικής υγείας κλιμακώθηκαν και ο κόσμος έγινε λιγότερο ανεκτικός. Τα οφέλη του ταξιδιού δεν αμφισβητούνται πλέον. Εταιρείες σε όλο τον κόσμο – πολλές για πρώτη φορά – επενδύουν σε επαγγελματικά ταξίδια για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους και να δημιουργήσουν κουλτούρες που κερδίζουν».
 
Σύμφωνα με την έκθεση, άλλοι παράγοντες, που συνέβαλαν επίσης στην αναζωπύρωση των επαγγελματικών ταξιδιών, είναι:

  • Καθώς οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο έχουν ανακάμψει μετά την πανδημία, με τη συνεισφορά στο παγκόσμιο ΑΕΠ του Travel & Tourism να φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ, οι επιχειρήσεις μπόρεσαν να ανακατανείμουν περισσότερα κεφάλαια για εταιρικά ταξίδια.
  • Η ανάπτυξη των μικτών ταξιδιών, στα οποία οι ταξιδιώτες συνδυάζουν επαγγελματικά ταξίδια με προσωπικές διακοπές, έχει επίσης ενισχύσει την ελκυστικότητα των εταιρικών ταξιδιών.
  • Ο κλάδος των εταιρικών συναντήσεων, των ταξιδιών- κινήτρων, των συνεδρίων και των εκθέσεων (MICE) έχει επίσης επανέλθει δυναμικά, επαναλαμβάνοντας τις προσωπικές εκδηλώσεις μετά από μια μακρά περίοδο ακυρώσεων και αναβολών.
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα