O ΕΟΤ στηρίζει καλοκαιρινές γαστρονομικές δράσεις σε Πήλιο, Λουτρά Σμοκόβου και Αλεξανδρούπολη

27 Jun 2024, 12:16 | ΕΟΤ

TornosNews.gr

O ΕΟΤ στηρίζει καλοκαιρινές γαστρονομικές δράσεις σε Πήλιο, Λουτρά Σμοκόβου και Αλεξανδρούπολη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η γαστρονομική παράδοση και ταυτότητα κάθε τόπου αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν από τους βασικότερους παράγοντες επιλογής προορισμού για τους ταξιδιώτες. Ο ΕΟΤ, στο πλαίσιο της σταθερής υποστήριξής του σε δράσεις που αναδεικνύουν τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας, έθεσε υπό την αιγίδα του το 4ο Pelion Gastronomy Festival, 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων στην περιοχή της Καρδίτσας και το Street Food Festival & Local Products στην Αλεξανδρούπολη.

  • Το 4ο Pelion Gastronomy Festival διοργανώνεται από αύριο 28 μέχρι την Κυριακή 30 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της «Karaiskos Agritourism Farm» στην Πορταριά, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του πολιτιστικού φορέα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός» και του site Visit Portaria. Πρόκειται για μια γιορτή-θεσμό της πηλιορείτικης γαστρονομίας, που έχει ως κεντρικό στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής και των τοπικών παραγωγών και την ενίσχυση της φήμης της ως σημαντικού προορισμού για γαστρονομικό τουρισμό. Όσοι επισκεφτούν το «Αγρόκτημα Καραΐσκου» κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τοπικούς παραγωγούς, υπηρεσίες και προϊόντα, να παρακολουθήσουν ομιλίες, παρουσιάσεις, επιδείξεις και workshops για την τοπική κουζίνα και να συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας.
  • Τις ίδιες ημέρες πραγματοποιείται στα Λουτρά Σμοκόβου του Δήμου Σοφάδων Καρδίτσας το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων. Η περιοχή αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς για την Θεσσαλία, καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 450 μ., σε καταπράσινη μικρή κοιλάδα, κατάφυτη από δρυς και πλατάνια. Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 20 τοπικοί εκθέτες, που θα παρουσιάσουν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν και παραδοσιακές γεύσεις. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται, ακόμα, ενημερωτικές ημερίδες με ομιλητές καθηγητές πανεπιστημίων και διακεκριμένους επιστήμονες, διαγωνισμός παραδοσιακού πιάτου, αφιέρωμα στην κρητική κουζίνα, παιδικά μαγειρέματα, πολιτιστικά events καθώς και συναυλίες παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής.
  • Εξάλλου, από τις 25 έως τις 28 Ιουλίου θα διεξαχθεί στο Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας της Αλεξανδρούπολης το Street Food Festival & Local Products. Στη διάρκεια του φεστιβάλ χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό μπορούν να δοκιμάσουν γεύσεις από όλο τον κόσμο με τη συνοδεία κοκτέιλ ή μπύρας, ενώ, παράλληλα, οι επιχειρήσεις εστίασης της περιοχής και οι τοπικοί παραγωγοί παρουσιάζουν με διαφορετικό και ελκυστικό τρόπο τις γαστρονομικές προτάσεις τους. Ζωντανή μουσική πλαισιώνει τις εκδηλώσεις όλες τις μέρες, ανεβάζοντας τους ρυθμούς με τοπικά και όχι μόνο συγκροτήματα, ενώ την ίδια στιγμή ταχυδακτυλουργοί, ξυλοπόδαροι κ.ά. διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους. Τέλος, στο πρόγραμμα εντάσσεται και διαγωνισμός ταχυφαγείας, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους επισκέπτες του φεστιβάλ.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα