Κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

01 Oct 2024, 13:38 | ΕΟΤ

TornosNews.gr

Κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τρεις σημαντικές διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, το Santorini Experience, το Navarino Challenge και το 14ο Catamarans Cup, πραγματοποιούνται εντός του Οκτωβρίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Και τα τρία event συνιστούν εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας που ενδυναμώνουν σημαντικά τη φήμη της χώρας μας ως ιδεώδη προορισμού για αθλητικό τουρισμό όλες τις εποχές του χρόνου και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

  • Το Santorini Experience θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου, όταν η Σαντορίνη θα υποδεχτεί για έβδομη συνεχή χρονιά εκατοντάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές του τρεξίματος και της κολύμβησης open water από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι λάτρεις του τρεξίματος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις τρεις εκπληκτικές trail running διαδρομές μήκους 5 χλμ., 10 χλμ., και 15 χλμ., με αφετηρία και τερματισμό στην Οία και θέα την καλντέρα και τις μαγευτικές εικόνες του ηφαιστείου, ενώ θα διεξαχθεί και αγώνας κολύμβησης open water σε απόσταση 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.) με εκκίνηση από το ηφαίστειο και τερματισμό στο παλιό λιμάνι των Φηρών. Παράλληλα, το φετινό πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί με παράλληλες δράσεις που απευθύνονται στους νέους του νησιού, φέρνοντάς τους κοντά στον αθλητισμό και τα υγιή αθλητικά πρότυπα.
  • Το Navarino Challenge διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις του Costa Navarino στην Μεσσηνία από τις 18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα πολυσχιδές και βραβευμένο event αθλητικού τουρισμού, που έχει ως βασικό στόχο την προώθηση του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι. Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται αγώνες τρεξίματος σε διαδρομές ημιμαραθωνίου, 10 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ. για παιδιά, δράσεις γύρω από το taekwondo, το beachathlon, το μπάσκετ, το beach volley, το ποδόσφαιρο, την αναρρίχηση, το γκολφ, το τένις, το padel, το ποδήλατο, τα θαλάσσια σπορ, το skateboarding κ.ά. καθώς και δραστηριότητες σχετικά με pilates, crossfit, yoga, high intensity training, aqua aerobic, κ.ά. Οι δράσεις αυτές θα υλοποιηθούν με τη συμμετοχή ολυμπιονικών και κορυφαίων αθλητών από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού.
  • Τέλος, το 14ο Catamarans Cup International Regatta θα διεξαχθεί από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου στην περιοχή του Σαρωνικού κόλπου, με αφετηρία και τερματισμό την μαρίνα Αλίμου. Η διοργάνωση έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των φίλων του θαλάσσιου τουρισμού ως ιδανικός συνδυασμός διασκέδασης μέσω της ιστιοπλοΐας και φθινοπωρινών διακοπών στα ελληνικά νησιά, καθώς εκτός των άλλων στο λιμάνι τερματισμού κάθε σκέλους πραγματοποιούνται ειδικές εορταστικές εκδηλώσεις με τη σύμπραξη των τοπικών δήμων. Στον αγώνα θα λάβουν μέρος αποκλειστικά ιστιοφόρα κρουαζιέρας τύπου καταμαράν, ενώ συνολικά φέτος αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 300 ιστιοπλόοι από 18 χώρες.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα