H Θεσσαλονίκη στο Food Festival του National Geographic στο Λονδίνο
12 Jul 2023, 18:16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
TornosNews.gr
Η γαστρονομία ενός τόπου χαρακτηρίζεται ως τουριστικό προϊόν, καθώς αποτελεί λόγο επίσκεψης μιας περιοχής. Η τοπική γαστρονομία εμπεριέχεται πλέον σε όλα τα τουριστικά πακέτα καθώς αποτελεί βασικό στοιχείο της τουριστικής ταυτότητας μιας πόλης. Εδώ και αιώνες η Θεσσαλονίκη απολαμβάνει μια αρμονία γεύσεων, υψηλής διατροφικής αξίας.
Γεύσεις και αυθεντικές συνταγές της Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστούν, στο περίπτερο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, στην έκθεση που διοργανώνει το περιοδικό National Geographic Traveler με τίτλο «National Geographic Food Festival». Η παρουσίαση θα γίνει στις 15 και 16 Ιουλίου στο Λονδίνο.
Η συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης-Μέλους του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στη διεθνή Έκθεση του National Geographic Traveler γίνεται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.
Ταυτόχρονα «τρέχει» μεγάλη καμπάνια προβολής της Θεσσαλονίκης σε κεντρικό σημείο της Βρετανικής πρωτεύουσας αλλά και ψηφιακά μέσω διαδικτύου, παρουσιάζοντας την πόλη ως τον απόλυτο city break προορισμό.
Η Θεσσαλονίκη συμμετέχει στη διεθνή έκθεση γαστρονομικού ενδιαφέροντος, με χορτόπιτα αλλά και ένα all day breakfast & brunch με αυθεντικά στοιχεία της Θεσσαλονίκης και άριστες πρώτες ύλες. Το άνοιγμα του φύλλου, τα αβγά, το κουλούρι Θεσσαλονίκης και ο γύρος γίνονται πρωταγωνιστές και συστήνονται στην παγκόσμια αγορά συνοδευόμενα από κρασί της περιοχής που έχει επιλέξει η Ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος».
διαβάστε ακόμα
- Πώς εξελίχθηκε ο τζίρος καταλυμάτων και εστίασης στις Κυκλάδες τη θερινή σεζόν 20/11 | 15:21
- Δήμος Άνδρου: Αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού 21/11 | 06:50
- Η Πιερία ενημερώνει καθηγητές Πανεπιστημίων από την Ασία για την τουριστική ταυτότητα της περιοχής 21/11 | 11:02
- Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πολιτιστική κληρονομιά και τουριστική ανάπτυξη 20/11 | 07:01
- Δήμος Αλίμου: Πρόταση χρηματοδότησης για κατασκευή ελεύθερου τεχνητού υποβρύχιου αξιοθέατου 19/11 | 04:01
- Δύο γαστρονομικές κοινότητες στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και την Επίδαυρο Αργολίδας 20/11 | 07:10
- Σαντορίνη και Μύκονος είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες τζίρου σε καταλύματα και εστίαση το καλοκαίρι 19/11 | 13:33
- Δήμος Πάρου: Αίτηση για το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού 20/11 | 07:07
- Η Ρόδος υποστηρίζει την ίδρυση Εθνικού Φορέα Συνεδριακού Τουρισμού 18/11 | 12:01
- Δήμος Καλαμάτας: Άρση καταγγελίας μίσθωσης του ακινήτου «Ξενοδοχείο Βασιλικόν» 19/11 | 04:05
δημοφιλέστερα
- 1 Πάνω από 470 σύνεδροι από 20 χώρες στο Resort & Residential Hospitality Forum (R&R) 2024 21.11.2024 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ
- 2 Εξοχικά στην Ελλάδα αγοράζουν οι Γερμανοί - αυξημένη ζήτηση κατά 35% το 2024 21.11.2024 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 3 «Εποικοδομητικές» συζητήσεις για τον Παρθενώνα - έτος εξελίξεων για τα Γλυπτά το 2025; 21.11.2024 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
- 4 Τα ξενοδοχεία στο σταυροδρόμι της τεχνολογίας, των δεδομένων και του ανθρώπινου παράγοντα – Οι 5 τάσεις για το 2025 21.11.2024 | ΤΑΣΕΙΣ
- 5 Συστήνεται Ταμείο Απανθρακοποίησης των Νησιών 21.11.2024 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 6 Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνει ο απολογισμός εισπράξεων και αφίξεων στο 9μηνο 21.11.2024 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
- 7 Δρομέας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο γ.γ. της ECTAA 21.11.2024 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 8 ΕΞΑΑΑ προς Δήμους Αττικής | Μην αυξήσετε το τέλος παρεπιδημούντων 21.11.2024 | ΦΟΡΕΙΣ
- 9 Tripadvisor: Οι 8 φάσεις ζωής και πώς επηρεάζουν τις ταξιδιωτικές επιλογές των ανθρώπων το 2025 21.11.2024 | ΤΑΣΕΙΣ
- 10 Δράσεις βιωσιμότητας από τις μισές κορυφαίες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο 21.11.2024 | ΠΡΟΣΩΠΑ