Περιφέρεια Αττικής | Προβολή του γαστρονομικού τουρισμού στο National Geographic Traveller Food Festival
07 Aug 2023, 09:32 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
TornosNews.gr
Η Περιφέρεια Αττικής, πιστή στη συνεχή και στοχευμένη προώθηση του τουριστικού της προϊόντος και ειδικότερα των δυνατοτήτων του θεματικού τουρισμού στην Αττική συμμετείχε με επιτυχία στο National Geographic Traveller Food Festival που πραγματοποιήθηκε το διάστημα τον Ιούλιο στο Λονδίνο.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος στην παρουσία της Περιφέρειας στη σχετική εκδήλωση επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής και τα στελέχη της με οργανωμένο σχέδιο και στρατηγική συμβάλλουν στην ανάδειξη της Αττικής και στην προσέγγιση της διεθνούς τουριστικής αγοράς. Η διεθνής προβολή της Αττικής και η ενίσχυση του θεματικού τουρισμού όπως είναι για παράδειγμα η γαστρονομία απαιτούν σταθερά και δυναμικά βήματα.
Το National Geographic Traveller Food Festival είναι το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ γαστρονομίας το οποίο φιλοξενεί διάσημους σεφ, συντάκτες και ειδικούς αποθεώνοντας το συνδυασμό ταξίδι και φαγητό. Στο κεντρικό περίπτερο παρέχεται ο χώρος στους εκθέτες μέσω ζωντανών παρουσιάσεων και συνεντεύξεων να δημιουργήσουν τις δικές τους γαστρονομικές εμπειρίες για το διεθνές κοινό.
Με αυτόνομο περίπτερο -StandnοC6 – και τη συμμετοχή των διακεκριμένων σεφ, ιδρυτικών μελών της «Acropolis Chef’s Club of Attica – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις», της κας Αρτεμισίας Μπεμπλιδάκη και του κου Νίκου Δαούτη, η Περιφέρεια Αττικής ετοίμασε μια γευστική πανδαισία βασισμένη στα τοπικά προϊόντα της Αττικής: γιαούρτι, σύκα, μέλι, φέτα, ξηρούς καρπούς όπως το φιστίκι Αιγίνης -το οποίο προστέθηκε πρόσφατα στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς-, μυρωδικά, κρασί κ.ά.
Η ανταπόκριση των επισκεπτών επιβεβαιώνει ότι οι γεύσεις της Αττικής είναι μοναδικές, δημιουργούν γαστρονομικές εμπειρίες και χαράσσονται στην μνήμη όσων τις δοκιμάζουν.
Βασικός στόχος της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, κατά την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης προβολής, είναι η ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού της Αττικής στην βρετανική αλλά και παγκόσμια αγορά. Η γαστρονομία αποτελεί βασικό στοιχείο της τουριστικής ταυτότητας μιας περιοχής και η Αττική προσφέρει πληθώρα ταξιδιωτικών εμπειριών και γεωγραφικών προορισμών σε συνδυασμό με μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.
Κατά την δεύτερη ημέρα της έκθεσης, την Κυριακή 16 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε ειδική μαγειρική επίδειξη (Masterclass) με τίτλο “Flavours of Attica” στο Saffron Theatre εντός του εκθεσιακού κέντρου Business Design Centre. Η δράση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του «Acropolis Chef’s Club of Attica – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις». Οι δύο καταξιωμένοι chefs, η κα Αρτεμίσια Μπεμπλιδάκη και ο κος Νικόλαος Δαούτης μαγείρεψαν και προσέφεραν στους συμμετέχοντες ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα για τους Βρετανούς – γαρίδες σαγανάκι. Η «καθαρότητα» και η «απλότητα» της συνταγής σε συνδυασμό με τα αρώματα και την αυθεντικότητα των πρώτων υλών ενθουσίασαν όσους παρακολούθησαν το master class και πιστοποίησαν την δυναμική της κουζίνας της Αττικής στο βρετανικό κοινό.
Στη διοργάνωση συμμετείχαν 65 εκθέτες και περίπου 8.000 επισκέπτες.
Στη δράση αυτή την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε η κα Αθηνά Κολυβά Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής και οι σεφ του «Acropolis Chef’s Club of Attica – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις».
Θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο του «Acropolis Chef’s Club of Attica – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις» κ. Κ. Μουζάκη και στους δύο καταξιωμένους σεφ για την πάντοτε αγαστή συνεργασία και την αποτελεσματική και δυναμική εκπροσώπηση της Αττικής γαστρονομίας στην εν λόγω πολύ σημαντική δράση.
διαβάστε ακόμα
- Δήμος Μεγίστης: Πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού 22/11 | 06:47
- Πώς εξελίχθηκε ο τζίρος καταλυμάτων και εστίασης στις Κυκλάδες τη θερινή σεζόν 20/11 | 15:21
- Δήμος Άνδρου: Αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού 21/11 | 06:50
- Η Πιερία ενημερώνει καθηγητές Πανεπιστημίων από την Ασία για την τουριστική ταυτότητα της περιοχής 21/11 | 11:02
- Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πολιτιστική κληρονομιά και τουριστική ανάπτυξη 20/11 | 07:01
- Δήμος Αλίμου: Πρόταση χρηματοδότησης για κατασκευή ελεύθερου τεχνητού υποβρύχιου αξιοθέατου 19/11 | 04:01
- Δύο γαστρονομικές κοινότητες στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και την Επίδαυρο Αργολίδας 20/11 | 07:10
- Σαντορίνη και Μύκονος είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες τζίρου σε καταλύματα και εστίαση το καλοκαίρι 19/11 | 13:33
- Δήμος Πάρου: Αίτηση για το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού 20/11 | 07:07
- Η Ρόδος υποστηρίζει την ίδρυση Εθνικού Φορέα Συνεδριακού Τουρισμού 18/11 | 12:01
δημοφιλέστερα
- 1 Πάνω από 470 σύνεδροι από 20 χώρες στο Resort & Residential Hospitality Forum (R&R) 2024 21.11.2024 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ
- 2 Εξοχικά στην Ελλάδα αγοράζουν οι Γερμανοί - αυξημένη ζήτηση κατά 35% το 2024 21.11.2024 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 3 «Εποικοδομητικές» συζητήσεις για τον Παρθενώνα - έτος εξελίξεων για τα Γλυπτά το 2025; 21.11.2024 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
- 4 Τα ξενοδοχεία στο σταυροδρόμι της τεχνολογίας, των δεδομένων και του ανθρώπινου παράγοντα – Οι 5 τάσεις για το 2025 21.11.2024 | ΤΑΣΕΙΣ
- 5 Συστήνεται Ταμείο Απανθρακοποίησης των Νησιών 21.11.2024 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 6 Δρομέας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο γ.γ. της ECTAA 21.11.2024 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 7 Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνει ο απολογισμός εισπράξεων και αφίξεων στο 9μηνο 21.11.2024 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
- 8 ΕΞΑΑΑ προς Δήμους Αττικής | Μην αυξήσετε το τέλος παρεπιδημούντων 21.11.2024 | ΦΟΡΕΙΣ
- 9 Αύξηση 20% στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Liszt Ferenc της Βουδαπέστης 22.11.2024 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 10 Αυστρία: Προς κατάρρευση η αγορά νέων κατοικιών 22.11.2024 | ΚΟΣΜΟΣ