H Κρήτη υποψήφια για «Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026»
30 May 2024, 19:16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
TornosNews.gr
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία ανακήρυξης της Κρήτης ως «Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026» από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts & Tourism – IGCAT).
Αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Κρήτη η Επιτροπή Αξιολόγησης της υποψηφιότητας που αποτελείται από εξειδικευμένους συνεργάτες του Ινστιτούτου (IGCAT), έχει ήδη συνομιλίες και επαφές στο νησί με εκπροσώπους φορέων οι οποίοι συμμετέχουν ή πρόκειται να ενταχθούν στην πρωτοβουλία.
Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνουν δηλώσεις στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 στις 12 το μεσημέρι.
Θα μιλήσουν τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου (IGCAT), ο Πρόεδρος της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής «Πλοηγός», του φορέα που συντονίζει την πρωτοβουλία και ο Περιφερειάρχης Κρήτης.
Η πρόταση ένταξης και ανακήρυξης της Κρήτης ως «Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026», που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής ΠΛΟΗΓΟΣ σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, στοχεύει στη δημιουργία ενός σταθερού συστήματος συνεργασιών μεταξύ τοπικών αρχών, πανεπιστημίων, ερευνητικών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων, και της κοινωνίας. Η πρωτοβουλία επιδιώκει να συνενώσει αυτούς τους φορείς σε ένα οργανωμένο σύνολο-σύστημα για την προώθηση του Κρητικού Διατροφικού Πολιτισμού.
διαβάστε ακόμα
- Δήμος Μεγίστης: Πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού 22/11 | 06:47
- Πώς εξελίχθηκε ο τζίρος καταλυμάτων και εστίασης στις Κυκλάδες τη θερινή σεζόν 20/11 | 15:21
- Δήμος Άνδρου: Αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού 21/11 | 06:50
- Η Πιερία ενημερώνει καθηγητές Πανεπιστημίων από την Ασία για την τουριστική ταυτότητα της περιοχής 21/11 | 11:02
- Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πολιτιστική κληρονομιά και τουριστική ανάπτυξη 20/11 | 07:01
- Δήμος Αλίμου: Πρόταση χρηματοδότησης για κατασκευή ελεύθερου τεχνητού υποβρύχιου αξιοθέατου 19/11 | 04:01
- Δύο γαστρονομικές κοινότητες στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και την Επίδαυρο Αργολίδας 20/11 | 07:10
- Σαντορίνη και Μύκονος είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες τζίρου σε καταλύματα και εστίαση το καλοκαίρι 19/11 | 13:33
- Δήμος Πάρου: Αίτηση για το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού 20/11 | 07:07
- Η Ρόδος υποστηρίζει την ίδρυση Εθνικού Φορέα Συνεδριακού Τουρισμού 18/11 | 12:01
δημοφιλέστερα
- 1 Πάνω από 470 σύνεδροι από 20 χώρες στο Resort & Residential Hospitality Forum (R&R) 2024 21.11.2024 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ
- 2 Εξοχικά στην Ελλάδα αγοράζουν οι Γερμανοί - αυξημένη ζήτηση κατά 35% το 2024 21.11.2024 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 3 Τα ξενοδοχεία στο σταυροδρόμι της τεχνολογίας, των δεδομένων και του ανθρώπινου παράγοντα – Οι 5 τάσεις για το 2025 21.11.2024 | ΤΑΣΕΙΣ
- 4 «Εποικοδομητικές» συζητήσεις για τον Παρθενώνα - έτος εξελίξεων για τα Γλυπτά το 2025; 21.11.2024 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
- 5 Συστήνεται Ταμείο Απανθρακοποίησης των Νησιών 21.11.2024 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 6 Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνει ο απολογισμός εισπράξεων και αφίξεων στο 9μηνο 21.11.2024 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
- 7 Δρομέας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο γ.γ. της ECTAA 21.11.2024 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 8 ΕΞΑΑΑ προς Δήμους Αττικής | Μην αυξήσετε το τέλος παρεπιδημούντων 21.11.2024 | ΦΟΡΕΙΣ
- 9 Tripadvisor: Οι 8 φάσεις ζωής και πώς επηρεάζουν τις ταξιδιωτικές επιλογές των ανθρώπων το 2025 21.11.2024 | ΤΑΣΕΙΣ
- 10 Δράσεις βιωσιμότητας από τις μισές κορυφαίες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο 21.11.2024 | ΠΡΟΣΩΠΑ