4η Ηπειρωτική γιορτή μανιταριού

09 Jun 2024, 07:48 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

4η Ηπειρωτική γιορτή μανιταριού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 15 και στις 16 Ιουνίου στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η 4η Πανηπειρωτική Γιορτή Μανιταριού, την οποία μεταξύ άλλων συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Ηπείρου.

Πρόκειται για μια γιορτή, η οποία διοργανώνεται με επιτυχία τα τελευταία 13 χρόνια και αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή, προσελκύοντας εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Με την παρουσία τους τιμούν τη γιορτή και διακεκριμένοι μυκητολόγοι του εξωτερικού, καθώς ο φυσικός πλούτος και η μυκοχλωρίδα του τόπου εντυπωσιάζουν.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει σεμινάρια μανιταρογνωσίας, εξορμήσεις στο δάσος, παιδικά εργαστήρια από τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, πληθώρα εδεσμάτων που προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες και γλέντι με παραδοσιακή μουσική. Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη της μανιταροφιλίας και η προστασία του μανιταρολογικού πλούτου στην Ήπειρο, ενώ ειδική αναφορά θα γίνει στη σημαντική διατροφική αξία των μανιταριών καθώς και στα υπόγεια μανιτάρια, όπως είναι η τρούφα.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα