Φεστιβάλ Μέρες Ρεμπέτικου στη Σκόπελο

10 Jun 2024, 07:30 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Φεστιβάλ Μέρες Ρεμπέτικου στη Σκόπελο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου στη Σκόπελο, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Μέρες Ρεμπέτικου, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου.

Μεταξύ άλλων, το Φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσικοθεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, σεμινάρια, εκθέσεις και συναυλίες, όπου με τη σύμπραξη αξιόλογων καλλιτεχνικών δυνάμεων του νησιού θα προβληθεί η μουσική παράδοση του τόπου στο ρεμπέτικο τραγούδι καθώς ως γνωστό το ρεμπέτικο τραγούδι, που αποτελεί μουσική-πολιτισμική έκφραση, άμεσα συνδεδεμένη με το λόγο και τον χορό και με ευρεία απήχηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ρεμπέτικο έχει εγγραφεί στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 2016 και στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO το 2017.

Σκοπός της εκδήλωσης, είναι η διατήρηση και διάδοση της ρεμπέτικης μουσικής ιστορίας, άρρηκτα συνδεδεμένης με την ιστορία του νησιού, η ποιοτική ψυχαγωγία των κατοίκων και των πολυάριθμων επισκεπτών, καθώς και η προσέλκυση επισκεπτών στο νησί.

Σημειώνεται ότι το Φεστιβάλ έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα