Νέος Τόπος, Ίδια Ψυχή στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων

25 Jun 2024, 07:56 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Νέος Τόπος, Ίδια Ψυχή στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 7 Ιουλίου στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με θέμα, Νέος Τόπος, Ίδια Ψυχή, την οποία, μεταξύ άλλων, συνδιοργανώνουν ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νεοκαισάρειας Ιωάννινων και η Ομάδα Τέχνης Α.ΔΩ., υπό την Αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικές, χορούς και γεύσεις της Καππαδοκίας, καθώς και τρείς εκθέσεις στον περιβάλλοντα χώρο του Βιωματικού Μουσείου Ανθρώπων προς Φυγήν, το οποίο στεγάζεται στο παλαιό πέτρινο Δημοτικό σχολείο. Ειδικότερα, θα φιλοξενηθούν οι Δημιουργίες φυγής του Παναγιώτη Μπάκα, η έκθεση Καππαδοκών Αγίων του Αντώνη Καρασταμάτη και η έκθεση Μικρασιάτικου βιβλίου.

Σημειώνεται ότι οικισμός δημιουργήθηκε το 1924, μετά την ανταλλαγή πληθυσμών, από Έλληνες πρόσφυγες που προέρχονταν από τα χωριά Ζίλε, Καράτζορεν, Αξός και Αϊ Κωστέν της Καισάρειας της Καππαδοκίας. Προς ανάμνηση του τόπου καταγωγής τους, οι κάτοικοι έδωσαν στον οικισμό την ονομασία Νέα Καισάρεια, η οποία με την πάροδο των χρόνων μετατράπηκε σε Νεοκαισάρεια.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα