Πρώτο συνέδριο Ε.Ξ. Αιτωλοακαρνανίας με θέμα τον πολιτιστικό και θρησκευτικό τουρισμό

26 Jun 2024, 07:39 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Πρώτο συνέδριο Ε.Ξ. Αιτωλοακαρνανίας με θέμα τον πολιτιστικό και θρησκευτικό τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προτίθεται να συμμετέχει ως συνδιοργανωτής του 1ου συνεδρίου της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας, με θέμα τον πολιτιστικό και θρησκευτικό τουρισμό, που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου στο κτήμα Πιθάρι στη Λίμνη Τριχωνίδα.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια "στο συνέδριο θα συμμετάσχουν κορυφαίοι ειδικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σημαντικοί παράγοντες και προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής, εκκλησιαστικής και πνευματικής ζωής του τόπου.

Ήδη εξασφαλίστηκε η αρωγή του Γραφείου Θρησκευτικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, των Μητροπόλεων Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, η συμβολή της Ένωσης Ευρωπαίων δημοσιογράφων, του συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων δημοσιογράφων, των Δήμων, των Επιμελητηρίων και όλων των φορέων καθώς και κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων.

Στόχος των φορέων είναι η τόνωση του εγχώριου τουρισμού (domestic tourism), του συνεχούς τουρισμού (continual tourism), του εποχικού τουρισμού (seasonal tourism), αλλά και του εισερχόμενου τουρισμού, κυρίως από χώρες όπου κυριαρχεί η ορθοδοξία (Inbound tourism)".

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα