Forwardkeys | Το EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη αύξησε τις διεθνείς αφίξεις

26 Jun 2024, 16:18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Forwardkeys | Το EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη αύξησε τις διεθνείς αφίξεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η φιλοξενία του EuroPride 2024 από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου προσελκύει διεθνείς τουρίστες στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Forwardkeys, οι διεθνείς αφίξεις στη Θεσσαλονίκη τις εβδομάδες ,που προηγήθηκαν του EuroPride 2024, δείχνουν σημαντική αύξηση. Ιδιαίτερα οι ταξιδιώτες από τη Σουηδία επιδεικνύουν αυξημένο ενδιαφέρον, με τη ζήτηση να αυξάνεται κατά 29% την εβδομάδα πριν από την εκδήλωση και κατά 89% κατά τη διάρκεια της ίδιας της εκδήλωσης.

Το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζει ισχυρές επιδόσεις τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την εκδήλωση, αποδεικνύοντας ότι το EuroPride μπορεί να τονώσει τον τουρισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα πέρα ​​από την κύρια εκδήλωση.

Η ανάλυση των αεροπορικών εισιτηρίων, που εκδόθηκαν για το EuroPride από όλες τις αγορές που φτάνουν στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 14-27 Ιουνίου (την προηγούμενη εβδομάδα και την εβδομάδα της εκδήλωσης), αποκαλύπτει ότι οι ομάδες άνω των 6 ατόμων προηγούνται στα ταξίδια στη συμπρωτεύουσα με αύξηση κατά 36%  σε σύγκριση με το + 15% στη συνολική αύξηση.

Ωστόσο, αυτό διαφέρει ανάλογα με την αγορά προέλευσης, με τη Σουηδία να σημειώνει την υψηλότερη ανάπτυξη (+75%) μεταξύ μικρότερων ομάδων (2-4 άτομα) και το Ηνωμένο Βασίλειο να παρουσιάζει αύξηση +66% από έτος σε έτος στους μεμονωμένους ταξιδιώτες.

«Αν και είναι δημοφιλές στην κοινότητα LGBTQ+ για πολλές γενιές, μπορούμε να δούμε ότι το νεότερο κοινό, όπως η Generation Z, ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για τέτοιου είδους διεθνείς εκδηλώσεις. Το Europride είναι μόνο μία από τις πολλές ιστορίες επιτυχίας διεθνώς, μαζί με εκδηλώσεις Pride στο Μεξικό, τη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη, τη Νέα Υόρκη και το Σάο Πάολο», δήλωσε ο Edgar Weggelaar, Διευθύνων Σύμβουλος της Queer Destinations.

«Η συγκριτική αξιολόγηση της Θεσσαλονίκης έναντι των προηγούμενων διοργανώσεων του EuroPride παρέχει μια ευρύτερη προοπτική για τον αντίκτυπο της εκδήλωσης. Το EuroPride 2023 στη Βαλέτα σημείωσε αύξηση +13% στις αφίξεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εκδήλωσης, ενώ η Βιέννη, η διοργανώτρια εταιρεία του 2019, παρουσίασε αύξηση +10% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η σταθερή αύξηση των διεθνών αφίξεων στις πόλεις υποδοχής υποδηλώνει ότι το EuroPride προσελκύει αξιόπιστα διεθνείς επισκέπτες», σχολίασε ο Olivier Ponti, Διευθυντής Intelligence & Marketing της ForwardKeys.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα