Αύξηση 10%-15% της τουριστικής κίνησης στο Ξυλόκαστρο – Στόχος η προσέλκυση διεθνών τουριστών

27 Jun 2024, 15:57 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αύξηση 10%-15% της τουριστικής κίνησης στο Ξυλόκαστρο – Στόχος η προσέλκυση διεθνών τουριστών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αυξημένη κατά 10%-15% είναι από πέρυσι η τουριστική κίνηση στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλόκαστρου, κάτι που εν μέρει οφείλεται στο άνοιγμα νέων ξενοδοχειακών μονάδων στον προορισμό.

Αυτό επισήμανε ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κ. Βλάσης Τσιώτος, στο περιθώριο του τρίτου Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ που πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου 2024 στο Ξυλόκαστρο με πρωτοβουλία του δήμου και σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, Animasyros.

Διαβάστε ακόμα: 3ο πολυθεματικό φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ στο Ξυλόκαστρο - Πρωτοφανής η συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επισκεπτών

Ο κ. Τσιώτος, μιλώντας στο TornosNews, υπογράμμισε ότι την τελευταία τετραετία ανοίγουν διαρκώς νέα ξενοδοχεία και μόλις τον τελευταίο χρόνο άνοιξαν 3 μονάδες. «Το γεγονός αυτό μας χαροποιεί γιατί πιστεύουμε ότι μόνο οι επαγγελματίες μπορούν να δώσουν ώθηση στον τουρισμό της περιοχής», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Αυτή τη στιγμή ο δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης είναι ένας από τους 2 δήμους της Κορινθίας με σημαντική ξενοδοχειακή υποδομή. Η περιοχή του Ξυλοκάστρου σε συνδυασμό με τα Τρίκαλα διαθέτoυν σήμερα πάνω από 3.000 ξενοδοχειακές κλίνες και ανήκουν σε μικρού και μεσαίου μεγέθους μονάδες που διατηρούν τον τοπικό χαρακτήρα της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, «για πολλά χρόνια ο δήμος αποτελούσε παραθεριστικό θέρετρο των Αθηναίων και αυτή τη στιγμή διαθέτει 3.000 παραθεριστικές κατοικίες. Στόχος μας πλέον είναι να ανοίξουμε τον δίαυλο προς τον διεθνή τουρισμό με τη συνεργασία των ξενοδόχων, ευελπιστώντας ότι θα καταφέρουμε μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια να δημιουργήσουμε και έναν οργανισμό διαχείρισης προορισμού, DMO, ώστε να γίνεται προβολή και στο εξωτερικό».

Σήμερα, οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται το Ξυλόκαστρο είναι Γάλλοι, Ιταλοί αλλά και άλλες εθνικότητες, κυρίως από την Ευρώπη. Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσιώτος, οι τουρίστες αυτοί, είτε έχουν ως βάση τους την Αθήνα, είτε και το ίδιο το Ξυλόκαστρο καθώς η περιοχή μπορεί να λειτουργήσει ως κύρια βάση των τουριστών για σύντομες αποδράσεις στην Αθήνα, στην Κόρινθο, στην Πάτρα, ακόμα και στην Ολυμπία καθώς βρίσκεται μεταξύ Ολυμπίας και Αθήνας.

Στο κομμάτι του τουρισμού, ο δήμος οφείλει να φέρει σε επαφή του επαγγελματίες του κλάδου και να διασφαλίσει τις απαραίτητες υποδομές, τόνισε ο δήμαρχος. Στο πλαίσιο αυτό, αυτή τη στιγμή υλοποιείται έργο στο αποχετευτικό δίκτυο του παραλιακού μετώπου του δήμου, με προϋπολογισμό ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ βελτιώνεται και ο οδικός άξονας Ξυλοκάστρου-Τρικάλων που οδηγεί σε έναν από τους μεγαλύτερους ορεινούς τουριστικούς προορισμούς όχι μόνο της Πελοποννήσου αλλά της Ελλάδας. Ακόμα, ο κ. Τσιώτος πρόσθεσε ότι ο δήμος έχει κερδίσει το στοίχημα σε θέματα καθαριότητας, που αποτελούν την πρώτη εικόνα ενός προορισμού στον επισκέπτη.

Ο προορισμός ενδείκνυται για ειδικές μορφές τουρισμού, πέρα από το «ήλιος-θάλασσα», καθώς διαθέτει δυνατότητες για διακοπές περιπέτειας στα Τρίκαλα και στη Ζάχολη, όπως η Ιππασία, η πεζοπορία σε μονοπάτια αλλά και θρησκευτικού τουρισμού στα Μοναστήρια του Ξυλοκάστρου, των Τρικάλων και της Ζάχολης.

Άλλωστε, όπως τόνισε ο δήμαρχος, «είμαστε ένας τόπος με χιλιάδες προορισμούς, και χάρη στα 35 ολόκληρα χιλιόμετρα παραλιακού μετώπου στον Κορινθιακό Κόλπο σε συνδυασμό με το πανέμορφο ορεινό δίκτυο σε απόσταση μόλις 20 λεπτά, μπορούμε να θεωρούμαστε το Πήλιο της Πελοποννήσου».

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα