Έβδομο Φεστιβάλ Πάρου: "Έξω στο φως"

30 Jun 2024, 07:58 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Έβδομο Φεστιβάλ Πάρου: "Έξω στο φως"

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου στην Παροικία της Πάρου, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 7ο Φεστιβάλ Πάρου, το οποίο φέτος θα έχει ως θέμα του το φως.

Οι χώροι που θα παραχωρηθούν για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ, είναι η Πλατεία Μαντώ Μαυρογένους, η Πλατεία Εκατονταπυλιανής, η Παραλία Παροικίας-Άγιος Κωνσταντίνος, ο πεζόδρομος Αρχαιολογικού Μουσείου Πάρου και περιοχή γύρω από το Κάστρο Παροικίας.

Περαιτέρω, για τις ανάγκες του Φεστιβάλ θα παραχωρηθεί ο αύλειος χώρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Γιάννης Γκίκας», ο Δημοτικός Χώρος Τεχνών-Παλαιά Αγορά Παροικιάς όπου θα πραγματοποιηθεί εικαστική έκθεση, καθώς και Το Σπίτι του Δασκάλου, στο οποίο θα φυλαχθεί μέρος του έντυπου υλικού του Φεστιβάλ.

Τονίζουν οι διοργανωτές:

"Το Φεστιβάλ Πάρου, στην 7η του διοργάνωση μας ξεναγεί στο νησί προβάλλοντας τις διαφορετικές οπτικές του και μας προσκαλεί να το ανακαλύψουμε μέσα από μια σειρά δράσεων πολιτισμού.

Στο φως του εκτυφλωτικού ήλιου, στο φως των αστεριών, στο φως της θάλασσας, στο φως του ηλιοβασιλέματος, του φωτεινού ορίζοντα. Στο φως που αναδεικνύει τα σκοτεινά σημεία, τα κρυμμένα, τα ταπεινά. Στο φως!

Καλλιτεχνικές εκθέσεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικά εργαστήρια, προβολές, μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες θα οδηγούν τη ματιά και τη σκέψη μας για τρεις μέρες".

Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα