Θερινές αλλαγές στις ημέρες και ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων σε προορισμούς

30 Jun 2024, 07:05 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Θερινές αλλαγές στις ημέρες και ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων σε προορισμούς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την τροποποίηση των ημερών ή και των ωρών λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και καταστημάτων παροχής υπηρεσιών αποφάσισαν αρκετοί από τους δήμους της χώρας, ενόψει της θερινής περιόδου.

Ο δήμος Ιητών για παράδειγμα, αποφάσισε την παράταση του ωραρίου λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων και καταστημάτων παροχής υπηρεσιών έως και τις 31 Οκτωβρίου, πέραν του νομοθετημένου ωραρίου, μέχρι τις 02.00’ της επόμενης ημέρας, ενώ ορίζεται ότι, έως την ίδια ημερομηνία, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία τους όλες τις Κυριακές.

Από πλευράς του, ο δήμος Μυτιλήνης τροποποίησε το θερινό ωράριο εμπορικών καταστημάτων που λειτουργούν εντός των ορίων της δημοτικής ενότητας Μυτιλήνης για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, κατόπιν αιτήματος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, ήτοι για τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, κατά τις ώρες 18.30 έως και 21.30. Επισημαίνεται ότι η τροποποίηση του ωραρίου τρων υπαλλήλων θα γίνει σύμφωνα με ότι προβλέπουν ο νόμος και οι συμβάσεις εργασίας. 

Περαιτέρω, ο δήμος Θήρας αποφάσισε την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, και από ώρα 7.00 π.μ. έως 2.00 π.μ., έως και τις 30 Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι  τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, θα λειτουργούν με απαραίτητη προϋπόθεση την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Τέλος, ο δήμος Ιστιαίας Αιδηψού αποφάσισε την προαιρετική λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και καταστημάτων παροχής υπηρεσιών τις Κυριακές στα Λουτρά Αιδηψού, έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι η εν λόγω απόφαση αφορά τη λειτουργία των εν λόγω καταστημάτων σε κανονικές συνθήκες και σε κάθε περίπτωση τυχόν εξειδικευμένα μέτρα ή αποφάσεις της κυβέρνησης που λαμβάνονται και ισχύουν ως ειδικά μέτρα, υπερισχύουν. Για το απασχολούμενο προσωπικό, ισχύουν σε κάθε περίπτωση τα προβλεπόμενα στην εργατική νομοθεσία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα