Δήμος Ζαγορίου | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Δημοτικού Ξενώνα Γρεβενιτίου

30 Jun 2024, 12:25 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Δήμος Ζαγορίου | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Δημοτικού Ξενώνα Γρεβενιτίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Δήμος Ζαγορίου προκήρυξε δημόσιο διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του Δημοτικού Τουριστικού Καταλύματος Γρεβενιτίου με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα προσφορά βάσει σχέσης ποιότητας –τιμής.

Η Δημοπρασία θα γίνει στα γραφεία του Δήμου Ζαγορίου στους Ασπραγγέλλους την 30η Ιουλίου  και ώρα 11.00 π.μ. ενώπιον της Επιτροπής Διαγωνισμού. Η διάρκεια της μίσθωσης έχει οριστεί σε 25 έτη από την υπογραφή της σύμβασης.

Σκοπός είναι η συντήρηση – ανακατασκευή του Καταλύματος για τη λειτουργία επιχείρησης με όμοια χρήση δηλαδή χρήση Ξενώνα. Οι δαπάνες της πλήρους ανακατασκευής ή της υποχρεωτικής συντήρησης θα βαρύνουν τον μισθωτή. Κάθε εργασία θα εκτελεστεί υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν εξασφαλισθεί οι απαραίτητες από την νομοθεσία άδειες. Ο μισθωτής υποχρεούται να λειτουργεί στο ισόγειο χώρο εστίασης – καφενείου για τους κατοίκους του οικισμού.

Πρόκειται για κατασκευασμένο κτίριο προ του 1955 -από φέρουσα τοιχοποιία- στη θέση το παλιού φημισμένου «Χάνι του Γρεβενιτίου» που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής.

Το κτίριο λειτουργούσε ως Ξενώνας μέχρι το 2006. Ο Δήμος φιλοδοξώντας να αναβιώσει το παλιό φημισμένο «Χάνι του Γρεβενιτίου προχώρησε σε διαγωνισμό μελέτης Εκσυγχρονισμού και βελτίωσης Τουριστικού Καταλύματος Γρεβενιτίου. Η νέα μελέτη περιελάμβανε και προσθήκη κτιρίου του οποίου η κατασκευή έχει ξεκινήσει. Έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός και οι εξωτερικές Τοιχοποιίες.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα