Κέα-Σίκινος | Απαγόρευση οικοδομικών εργασιών την τουριστική περίοδο

02 Jul 2024, 07:44 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Κέα-Σίκινος | Απαγόρευση οικοδομικών εργασιών την τουριστική περίοδο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Δήμος Κέας προχώρησε σε έκδοση κανονιστικής απόφασης για τον περιορισμό των οικοδομικών εργασιών που προκαλούν όχληση και ρύπανση κατά την τουριστική περίοδο. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση απαγορεύονται οι εργασίες έως και 31 Αυγούστου κάθε χρόνο στους οικισμούς της Ιουλίδας, της Κορησσίας, του Γιαλισκαρίου, του Βουρκαρίου ως περιοχές που παρουσιάζεται οικιστική πύκνωση και υπάρχουν τουριστικά καταλύματα τα οποία λειτουργούν νόμιμα.

Η απόφαση αφορά τη χρήση βαρέων μηχανημάτων έργου (εκσκαφέας, σφύρα, κομπρεσέρ, κόσκινο, πρέσα σκυροδέματος κ.λ.π), εργασίες κατεδαφίσεων και καθαιρέσεων, εργασίες σκυροδέτησης και τοιχοποιίας με χρήση φορητής μπετονιέρας, εργασίες επιχρισμάτων με χρήση πρέσας, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες με χρήση κομπρεσέρ χειρός, μεταφορά αδρανών υλικών με υποζύγια.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης οι εργασίες που εκτελούνται από Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας για συντήρηση, επισκευή δικτύου ή νέων παροχών, επείγουσες περιπτώσεις ανωτέρας βίας που χρήζουν άμεσης επέμβασης, δημοτικά και δημόσια έργα.

Εξάλλου, σε ισχύ βρίσκεται και απόφαση του δήμου Σικίνου για παύση των οικοδομικών εργασιών, σε εξωτερικούς χώρους, σε όλους τους οικισμούς του νησιού έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Εργασίες μικρής κλίμακας σε εσωτερικούς χώρους (βαψίματα, καθαρίσματα κλπ.) μπορούν να γίνονται, εφόσον δεν ενοχλούν τους περίοικους. Σε περίπτωση αυξημένης τουριστικής κίνησης κατά τον μήνα Σεπτέμβριο μπορεί να υπάρξει μία πιθανή δεκαήμερη παράταση για την επανέναρξη των οικοδομικών εργασιών, για την οποία θα ενημερωθούν εγκαίρως όλοι οι εργολάβοι.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα