"Παίζοντας όπως παλιά" στο Κιλκίς

03 Jul 2024, 07:04 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

"Παίζοντας όπως παλιά" στο Κιλκίς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 13 Ιουλίου στη Γοργοπή Παιονίας του Κιλκίς, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η πολιτιστική εκδήλωση «Παίζοντας όπως παλιά».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, γίνεται αναβίωση ομαδικών παιχνιδιών μιας άλλης εποχής, όπως είναι το κουτσό, οι τσουβαλοδρομίες, το μαντηλάκι, τα μήλα, το σχοινάκι, η τυφλόμυγα, το σπασμένο τηλέφωνο, τα κεραμιδάκια, οι γκάζες και άλλα.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, θα γνωρίσουν τα παιχνίδια ως ομαδική ψυχαγωγία και θα συνειδητοποιήσουν ότι οι ίδιοι παίζουν έναν ρόλο συνέχισης των παραδοσιακών παιχνιδιών, από τις παλαιότερες γενιές στη σύγχρονη γενιά. Μετά το πέρας της αναβίωσης των παιχνιδιών, θα υπάρξει παρουσίαση παραδοσιακών χορών και τραγουδιών με την συμμετοχή τοπικών χορευτικών συλλόγων.

Σκοπός της εκδήλωσης, είναι η ανάγκη προβολής των παραδοσιακών παιχνιδιών ώστε να μάθουν οι νέοι και να θυμηθούν οι παλιοί τα παιχνίδια που σιγά-σιγά αρχίζουν να εξαλείφονται στον χρόνο.

Παράλληλα, η εκδήλωση είναι σημαντική για την προσέλκυση επισκεπτών από την περιοχή του Κιλκίς και των γύρω περιοχών, συμβάλλοντας στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα