Eπέκταση και εκσυγχρονισμός Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου | Αποκατάσταση προστατευόμενου κτηρίου στην Ερμού

03 Jul 2024, 07:20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Eπέκταση και εκσυγχρονισμός Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου | Αποκατάσταση προστατευόμενου κτηρίου στην Ερμού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αποφάσεις ελήφθησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου και για τη λειτουργική αποκατάσταση προστατευόμενου κτηρίου στην Ερμού.

Αναλυτικά, το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε τη αποδοχή Πρακτικού Ηλεκτρονικής Αποσφράγισης Οικονομικών Προσφορών για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου. Επίσης, ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και ανακήρυξε ως προσωρινό ανάδοχο την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» με σύνολο δαπάνης έργου κατά την προσφορά  15.658.320,49 με ΦΠΑ.

Επίσης, η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων αποφάσισε την αποδοχή Πρακτικού της Επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου, που αφορά σε σωστικές επεμβάσεις, συντήρηση και λειτουργική αποκατάσταση του προστατευόμενου κτηρίου στη συμβολή των οδών Ερμού 134- 136 και Ευβούλου, ιδιοκτησίας του υπουργείου Πολιτισμού.

Με την ίδια απόφαση κατακυρώνεται ο διαγωνισμός στην εταιρεία «ΝΗΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ καθώς υπέβαλε προσφορά σύμφωνη με τους όρους της διακήρυξης, με μέση έκπτωση 1,06% επί της προεκτιμώμενης αμοιβής, δηλαδή ποσού 717.776,15 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα