Σε κανονικότητα τα ταξίδια των Jet2holidays, Tui, easyJet στην Κω – Το «ευχαριστώ» του δημάρχου

03 Jul 2024, 14:40 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Σε κανονικότητα τα ταξίδια των Jet2holidays, Tui, easyJet στην Κω – Το «ευχαριστώ» του δημάρχου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο δήμαρχος Κω, κ. Θεοδόσης Νικηταράς, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στις τουριστικές επιχειρήσεις του εξωτερικού για την «αφοσίωση και τη στήριξή τους» και επέμεινε ότι η ζωή στο νησί ήδη έχει επιστρέψει στην κανονικότητα έπειτα από τις εκκενώσεις ορισμένων ξενοδοχείων λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Καρδάμαινα.

Πάνω από 50 πυρκαγιές ξέσπασαν στην Ελλάδα μέσα σε ένα 24ωρο το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, σε προορισμούς όπως η Κως και η Χίος αλλά και η Αθήνα. Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε εντολή από τις τοπικές αρχές για εκκένωση της Καρδάμαινας στην Κω, προκαλώντας ανακοινώσεις από τους μεγάλους τουρ οπερέιτορ του Ην. Βασιλείου Jet2holidays, Tui και easyJet holidays. Οι τουρ οπερέιτορ επιβεβαίωσαν την Τρίτη ότι προσέφεραν βοήθεια στους πελάτες τους με την επιστροφή τους στα ξενοδοχεία τους μετά την εκκένωση και τους έδωσαν το πράσινο φως για να συνεχίσουν κανονικά τις διακοπές τους.

Ο δήμαρχος Κω επιβεβαίωσε ότι η εντολή εκκένωσης έχει αρθεί και η καθημερινότητα στο νησί έχει αποκατασταθεί, χωρίς ζημιές στο χωριό αλλά ούτε και στα καταλύματα.

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αρχών, των πολιτών και στην αποτελεσματική συνεργασία του μηχανισμού πυρόσβεσης, καταφέραμε να ακολουθήσουμε το προκαθορισμένο σχέδιο και να παραμείνουν όλοι ασφαλείς, ανέφερε ο κ. Νικηταράς. Στο πλαίσιο αυτό, ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές, τις τουριστικές επιχειρήσεις, τους πολίτες και τους επισκέπτες για την άψογη συνεργασία τους, αλλά και στις πυροσβεστικές δυνάμεις, στο στρατό, στις δυνάμεις ασφαλείας και πολιτικής προστασίας και τους εθελοντές.

Μαζί, είπε, αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η Κως δεν είναι απλώς αγαπημένος τουριστικός προορισμός αλλά και ένα νησί αλληλεγγύης και δύναμης, ενώ κάλεσε τις τουριστικές επιχειρήσεις του εξωτερικού να συνεχίσουν να στηρίζουν το νησί και να εντείνουν τις ενέργειές τους για την ανάδειξη του νησιού.

Οι τουρ οπερέιτορ Jet2holidays, Tui και easyJet holidays έχουν επιβεβαιώσει ότι οι πτήσεις και τα προγράμματα διακοπών στην Κω συνεχίζονται σύμφωνα με τον προγραμματισμό υπό κανονικές συνθήκες και προϋποθέσεις κράτησης.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα