Τι θα γίνει με τμήμα αρχαίου δρόμου μήκους 14 μέτρων που αποκαλύφθηκε στο Ελληνικό

05 Jul 2024, 07:49 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Τι θα γίνει με τμήμα αρχαίου δρόμου μήκους 14 μέτρων που αποκαλύφθηκε στο Ελληνικό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αποφάσεις έλαβε η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού σε σχέση με τη τύχη τμήματος αρχαίου δρόμου μήκους 14 μέτρων που βρέθηκε στο Ελληνικό.

Λαμβάνοντας υπόψη διευκρινήσεις και συμπληρωματικά στοιχεία που τέθηκαν υπόψη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου από τους ενδιαφερόμενους η Γενική Διεύθυνση αποφάσισε να εγκρίνει την αποδόμηση τμήματος του αρχαίου δρόμου μήκους 14 μ., στο πλαίσιο του έργου «Ανέγερση νέου συγκροτήματος δύο πενταόροφων κτιρίων κατοικιών με έναν υπόγειο όροφο στάθμευσης και βοηθητικών χώρων, φυτεμένα δώματα και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου  που αποκαλύφθηκε και βρίσκεται εντός του του υπογείου ορόφου στάθμευσης. Παράλληλα, αποφάσισε να εγκρίνει υπό όρους τη διατήρηση σε κατάχωση των δύο τμημάτων του αρχαίου δρόμου που αποκαλύφθηκαν και βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του ακινήτου (ένα τμήμα 5,5 μ. στη Βορειανατολική πλευρά και ένα τμήμα 6 μ. στη Νοτιοδυτική πλευρά).

Η προτεινόμενη αποδόμηση του κεντρικού τμήματος του αρχαίου δρόμου, μήκους 14 μ., πρέπει να γίνει χειρωνακτικά ή με μικρό σκαπτικό μηχάνημα, αναλόγως των ευρημάτων, και να αφαιρεθούν στρωματογραφημένα όλες οι αρχαιολογικές επιχώσεις, προκειμένου να συλλεχθούν τυχόν περαιτέρω κινητά ευρήματα.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα