‘Έκθεση Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης στη Σκόπελο

08 Jul 2024, 07:28 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

‘Έκθεση Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης στη Σκόπελο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 24 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου στη Σκόπελο, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή της ‘Έκθεσης Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης, η οποία θα φιλοξενήσει δημιουργίες Σκοπελιτών που διδάχτηκαν από έμπειρους τεχνίτες.

Παράλληλα, στο χώρο της έκθεσης προγραμματίζεται να διοργανωθούν ομιλίες και προβολή βίντεο με θέμα τη Λαϊκή Τέχνη στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Σκόπελο, τη μεθοδολογία της και την ιστορία της. Επίσης, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια ποικίλων αντικειμένων, όπως είναι για παράδειγμα ζωγραφική, γλυπτική, υφαντική, κεντητική, μεταλλοτεχνία, κεραμική, επιπλοποιία, κατασκευή φορεσιών κ.α., με στόχο τη διάδοση της Λαϊκής Τέχνης.

Σκοπός της έκθεσης, η οποία απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας με ελεύθερη είσοδο, είναι μεταξύ άλλων η προστασία και η ανάδειξη της Λαϊκής Τέχνης και της παράδοσης της Σκοπέλου στους κατοίκους και του επισκέπτες του νησιού και η ευαισθητοποίηση και εκμάθηση των παραδοσιακών τεχνών στους νέους που θα ενδιαφερθούν και θα πιστέψουν στην αξία της διαιώνισής τους.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα