Πλατφόρμα διαχείρισης της κρουαζιέρας στη Μύκονο- με επιτυχία το crash test την Τρίτη

29 Aug 2024, 14:11 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Πλατφόρμα διαχείρισης της κρουαζιέρας στη Μύκονο- με επιτυχία το crash test την Τρίτη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Eιδική πλατφόρμα για τους ελλιμενισμούς κρουαζιεροπλοίων στη Μύκονο έχει θέσει σε εφαρμογή το Λιμενικό Ταμείο του νησιού, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου Αθανάσιος Κουσαθανάς Μέγας σε συνέντευξή του στο Greek Reporter.

Όπως είπε, η πλατφόρμα αυτή επιτρέπει στα κρουαζιερόπλοια να κάνουν κράτηση των θέσεων τους για τη νέα σεζόν εκ των προτέρων και να αποφύγουν τις ημέρες που θα μπορούσαν να έχουν υπερβολική κίνηση.

«Περίπου 700 επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων έχουν ήδη κανονιστεί και κατανεμηθεί ανάλογα για την επόμενη χρονιά. Αν συνεχίσουμε έτσι, δεν θα υπάρχει μέρα με περισσότερα από πέντε κρουαζιερόπλοια την ημέρα», αποκάλυψε ο κ.Κουσαθανάς Μέγας, προσθέτοντας ότι αυτή διαχείριση θα εξασφαλίσει μια ομαλή εμπειρία στους επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων στη Μύκονο.

Την περασμένη Τρίτη έγινε crash test για το νησί, με επιτυχή διαχείριση συνολικά οκτώ κρουαζιεροπλοίων και 20.000 επισκεπτών, αποδεικνύοντας ότι το νησί μπορεί να ανταπεξέλθει σε τόσο υψηλές απαιτήσεις.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι "η Μύκονος απέδειξε ότι μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό ατόμων χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα της τουριστικής εμπειρίας". 

"Παρά τη σημαντική εισροή επισκεπτών, η Μύκονος απέδειξε την ικανότητά της να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα πλήθη χωρίς σκηνές που θα απομάκρυναν τους επισκέπτες. Αυτό έδειξε επίσης σε όσους λένε ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα υπερτουρισμού ότι η διασφάλιση μιας απρόσκοπτης και ευχάριστης εμπειρίας για μεγάλους αριθμούς είναι πραγματικά εφικτή".

Μιλώντας στο Greek Reporter, ο δήμαρχος Μυκόνου Χρήστος Βερώνης είπε ότι το νησί του έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό τουριστών χωρίς προβλήματα.«Απόδειξη ότι η Μύκονος μπορεί να χειριστεί πολύ καλά μεγάλο αριθμό κρουαζιερόπλοιων ήταν ότι σήμερα (σ.σ. την Τρίτη) όταν συνολικά επτά με οκτώ κρουαζιερόπλοια με περίπου 20.000 επισκέπτες ήρθαν στο νησί μας», είπε ο δήμαρχος Μυκόνου.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα