Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στη Σητεία / Sitia GeoFest 2024

21 Sep 2024, 11:14 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στη Σητεία / Sitia GeoFest 2024

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Σητεία γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με ένα μοναδικό διήμερο εκδηλώσεων στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2024, εστιάζοντας στον Γεωτουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Το Γεωπάρκο Σητείας και ο Δήμος Σητείας, με την υποστήριξη του ΟΑΣ και άλλων συνεργατών, διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Γεωτουρισμού και Εναλλακτικού Τουρισμού - Sitia GeoFest 2024.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024:

17:00 - Θεματικό εργαστήριο "Γεωτουριστικό Προϊόν: Πυλώνας Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης" στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024:

10:30 - Ξενάγηση στα Αγγλικά στο Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Σητείας
12:00 - Ξενάγηση στα Ελληνικά στο Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Σητείας
16:30 - Περιήγηση στην πόλη της Σητείας (Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Σητείας)
18:30 - Έναρξη του Φεστιβάλ στην παραλία της Σητείας (γνωρίμια και κέρασμα από τους συνεργαζόμενους με το Γεωπάρκο παραγωγούς και επιχειρήσεις, ζωντανή μουσική με το συγκρότημα του Γιάννη Λιναρδάκη και συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Σητείας)

Το Sitia GeoFest 2024 αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για κατοίκους και επισκέπτες να γνωρίσουν τις τοπικές επιχειρήσεις, τους παραγωγούς και τους φορείς που συνεργάζονται με το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Σητείας. Μέσω του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας, εξασφαλίζεται το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών και προϊόντων, προωθώντας τη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη.

Ο Γεωτουρισμός, ως κεντρικός άξονας του φεστιβάλ, αναδεικνύει και ενισχύει την ταυτότητα της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη τη γεωλογία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την αισθητική, την κληρονομιά και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα