Φωτογραφίζοντας το παρελθόν, μορφές και χρώματα της Ροδόπης

27 Sep 2024, 06:28 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Φωτογραφίζοντας το παρελθόν, μορφές και χρώματα της Ροδόπης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη δημιουργία πολυπολιτισμικού, δίγλωσσου λαογραφικού φωτογραφικού λευκώματος με τίτλο Φωτογραφίζοντας το παρελθόν. Μορφές και χρώματα της Ροδόπης, καθώς και έκθεση φωτογραφίας για την προβολή του, αποφάσισε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Ειδικότερα, η δράση προϋπολογισμού 20.000 ευρώ, αφορά στη συγγραφή και εκτύπωση, στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, έγχρωμου λευκώματος έως 80 σελίδων με 25-40 φωτογραφίες 25 περίπου πληθυσμιακών ομάδων της Ροδόπης, το οποίο μετέπειτα θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση με παράλληλη έκθεση φωτογραφίας. Περαιτέρω, το έργο θα ψηφιοποιηθεί ώστε να μπορεί να παρουσιάζεται σε βίντεο, με σκοπό την ευρύτερη αξιοποίησή του.

Η επιστημονική επιτροπή που θα έχει την συνολική εποπτεία του φωτογραφικού έργου και των κειμένων του λευκώματος, αποτελείται από τους κ.κ. Νάγια Δαλακούρα, Αρχαιολόγος – Μουσειολόγος Υπουργείου Πολιτισμού, Δρ. Εθνογραφικής Μουσειολογίας, Νάντια Μαχά, Επίκουρη Καθηγήτρια Λαογραφίας, Τμήμα Ιστορίας Εθνολογίας του ΔΠΘ και Δημήτρη Γουλιμάρη, Καθηγητή στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ.

Στόχος της δράσης, είναι η συμβολή στην τουριστική και πολιτιστική προώθηση και προβολή της Ροδόπης.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα