Κέρκυρα: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με δωρεάν ξεναγήσεις στην Παλιά Πόλη 

27 Sep 2024, 15:51 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Κέρκυρα: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με δωρεάν ξεναγήσεις στην Παλιά Πόλη 

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για ειρήνη στον κόσμο, τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Σπύρος Χαλικιόπουλος σε σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης.

Αφιερωμένη σε αυτό το παγκόσμιο μήνυμα, είναι η εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος απόψε, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, στην είσοδο του Παλαιού Φρουρίου με μια σειρά δωρεάν ξεναγήσεων στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας.

Είναι μια ευκαιρία για τους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες, να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία και τον πολιτισμό μας και να ζήσουν την εμπειρία της Κέρκυρας μέσα από τα μάτια των ντόπιων, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, την Ένωση Ξενοδόχων, την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων, την Ιόνιο Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και την Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής, Ελλάδας.

«Η Κέρκυρα, με την πλούσια ιστορία της και τον μοναδικό της πολιτισμό, έχει διαχρονικά αποτελέσει σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών, και συνεχίζει να διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο ως τόπος φιλίας και ειρήνης μέσα από τον τουρισμό. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να προωθούμε τον αειφόρο τουρισμό, που σέβεται το περιβάλλον, την τοπική κοινωνία και την πολιτιστική μας κληρονομιά, και ταυτόχρονα ενθαρρύνει την κατανόηση και την αρμονική συνύπαρξη των επισκεπτών με τους ντόπιους» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος.

Δηλώσεις με αφορμή την ημέρα, έκαναν επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπης Βούλγαρης, ο Πρόεδρος της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Κώστας Μουζακίτης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA) Δημήτρης Διαβάτης και η Πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίου και Δυτ. Ελλάδας Σίσσυς Σαββάτη.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα