Selene Vedema 2024 | O πιο εμβληματικός θεσμός του σαντορινιού αμπελώνα αναβίωσε και φέτος

30 Sep 2024, 13:41 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Selene Vedema 2024 | O πιο εμβληματικός θεσμός του σαντορινιού αμπελώνα αναβίωσε και φέτος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Selene Vedema 2024, ο πιο εμβληματικός θεσμός του σαντορινιού αμπελώνα, επιβεβαίωσε την φήμη της και φέτος, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, η ατμόσφαιρα μεσαιωνικής γοητείας του εστιατορίου Selene και η Κάναβα του Αγίου Ιωσήφ στο 5*  Katikies Garden γέμισαν με πάθος για το κρασί και τη γαστρονομία, φιλοξενώντας για τρίτη συνεχή χρονιά την αναβίωση της θρυλικής Vedema, που διοργανώθηκε από τον Όμιλο Katikies και τον Master of Wine, Γιάννη Καρακάση, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Με επίκεντρο τους σαντορινιούς αμπελώνες, το διήμερο ήταν γεμάτο δραστηριότητες, όπως διαδραστικά wine masterclasses και μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, που ανέδειξαν τη μαγεία των κρασιών της Σαντορίνης, και όχι μόνο. Ξεχωριστοί καλεσμένοι και σημαίνουσες προσωπικότητες έδωσαν το «παρών», όπως ο Giovanni Gaya, πέμπτης γενιάς εκπρόσωπος του εμβληματικού οινοποιείου Gaja και ο πρώτος Πολωνός Master of Wine και βραβευμένος συγγραφέας οινικών βιβλίων, Wojciech Bonkowski MW.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, η Κάναβα του Αγίου Ιωσήφ φιλοξένησε δύο ενδιαφέροντα wine masterclasses από τους κορυφαίους οινογνώστες του κλάδου, Γιάννη Καρακάση MW και Wojciech Bonkowski MW. Το πρώτο, με θέμα “Ηφαιστειακά Κρασιά, Η Δύναμη του Terroir”, εστίασε στη μοναδικότητα των ηφαιστειακών κρασιών της Σαντορίνης και στο πώς το ιδιαίτερο terroir του νησιού διαμορφώνει τη γεύση και την ποιότητά τους. Στο δεύτερο, με τίτλο "Θεϊκές Σταγόνες: Vinsanto, Vin Santo & Tokaji”, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ιστορία και τις παραδόσεις πίσω από αυτά τα μοναδικά γλυκά κρασιά, καθώς και τη σημασία τους στη γαστρονομία. Η ημέρα έκλεισε την αυλαία με το Gaja Wine Dinner στο Selene Restaurant, με τον Giovanni Gaja να παρουσιάζει τα παγκοσμίως θρυλικά κρασιά του εμβληματικού οινοποιείου Gaja, συνοδευόμενα από τις δημιουργίες του Executive Chef του Ομίλου Katikies, Έκτορα Μποτρίνι.

Το Σάββατο, η Κάναβα του Αγίου Ιωσήφ μεταμορφώθηκε σε μια γιορτή κρασιού με την παρουσία 14 οινοποιείων (Anhydrous Winery, Estate Argyros, Artemis Karamolegos Winery, Gaia Wines, Gavalas Winery, Hatzidakis Winery, Koutsogiannopoulos Winery, Mikra Thira Winery, Oeno P Winery, Santo Wines, Domaine Sigalas, Canava Chrissou Tselepos, Vassaltis Vineyards, Venetsanos Winery). Οι παραγωγοί παρουσίασαν τις καλύτερες ετικέτες τους σε ένα Grand Walk Around Τasting, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους τη δυνατότητα να δοκιμάσουν κρασιά από διαφορετικές χρονιές και να συμμετάσχουν σε παραγωγικές συζητήσεις για το μέλλον του σαντορινιού αμπελώνα.

Η τελευταία βραδιά της Selene Vedema έκλεισε με ένα εξαιρετικό Four-Hands Michelin Star Dinner, όπου ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Executive Chef, Έκτορα Μποτρίνι συνεργάστηκε με τον μοναδικό σεφ στην Ελλάδα με δύο αστέρια Michelin, Γιώργο Παπαζαχαρία από το αθηναϊκό εστιατόριο Delta, για να προσφέρουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία στους καλεσμένους του Selene Restaurant. Το μενού, που συνδύασε τις κουζίνες των δύο εμβληματικών εστιατορίων, ενθουσίασε τους καλεσμένους, με τα εκλεκτά κρασιά, επιμελημένα από τον Γιάννη Καρακάση MW, να απογειώνουν τη συνολική εμπειρία.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Katikies, Βασίλειος Κουμπής, δήλωσε σχετικά: “Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, έναν ξενοδοχειακό όμιλο που γεννήθηκε και πρωταγωνιστεί στη Σαντορίνη, να βάζουμε το δικό μας λιθαράκι στην ισχυροποίηση της θέσης του μοναδικού σαντορινιού αμπελώνα στο παγκόσμιο οινικό στερέωμα. Αναβιώσαμε τον σημαντικό θεσμό, τη Selene Vedema, σε συνεργασία με τον Γιάννη Καρακάση MW, και χαιρόμαστε που κάθε χρόνο αυτός ο θεσμός επιστρέφει πιο δυνατός και πιο ολοκληρωμένος.

Φέτος, η διοργάνωση είχε την καθολική εκπροσώπηση των οινοποιών και αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν τόσους παραγωγούς μαζί, καθιστώντας την Selene Vedema, τη μεγαλύτερη έκθεση σαντορινιού κρασιού. Επιπλέον, τα δύο Masterclasses των Γιάννη Καρακάση MW και Wojciech Bonkowski MW που πραγματοποιήθηκαν, έθεσαν τη Σαντορίνη σε διεθνές πλαίσιο, δίπλα σε άλλες κορυφαίες οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου. Σημαντική στιγμή αποτέλεσε επίσης το δείπνο που παρατέθηκε, με ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα οινοποιεία του πλανήτη, το Gaja, με τον ίδιο τον Giovanni Gaja, να είναι παρών. Την δεύτερη ημέρα, το γαστρονομικό δείπνο του Έκτορα Μποτρίνι και του Γιώργου Παπαζαχαρία ολοκλήρωσε την εμπειρία, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα των σπάνιων κρασιών της Σαντορίνης.

Θα ήθελα, τόσο εκ μέρους του ξενοδοχειακού ομίλου Katikies όσο και προσωπικά, να ευχαριστήσω τους πρωταγωνιστές αυτής της τόσο λαμπερής «γιορτής», που ταξίδεψαν από το εξωτερικό και από το εσωτερικό της χώρας μας για να είναι κοντά μας, αλλά και τις ομάδες μας, που έδωσαν όπως πάντα τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου όλα αυτά να γίνουν πραγματικότητα. Όλα αυτά μας κάνουν περήφανους, αλλά ταυτόχρονα αυξάνουν την πρόκληση για την επόμενη χρονιά”.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα