Φιλοξενία κινεζικής αντιπροσωπείας στην Πέλλα

01 Oct 2024, 07:20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Φιλοξενία κινεζικής αντιπροσωπείας στην Πέλλα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 8 και στις 9 Οκτωβρίου στην Πέλλα, έχει προγραμματιστεί η φιλοξενία κινεζικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της.

Η Πέλλα, ως πρωτεύουσα του Βασιλείου της Μακεδονίας στην αρχαία Ελλάδα και γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διαθέτει πολλά μνημεία με μεγάλη πολιτισμική και ιστορική αξία και εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, πολλά άλλα συμπεριλαμβανομένων των ναών της Ρωμαϊκής εποχής, τις βυζαντινές εκκλησίες, σπίτια της Πρώιμης Ισλαμικής εποχής και μεσαιωνικά τζαμιά.

Από την άλλη πλευρά η Σιάν, παλιότερα γνωστή ως Τσανγκάν, αποτελεί μια από τις σημαντικές κοιτίδες του κινεζικού πολιτισμού και του κινεζικού έθνους, και το σημείο αφετηρίας του αρχαίου «δρόμου του μεταξιού». Υπήρξε η πρωτεύουσα 13 δυναστειών και είναι ο τόπος στον οποίο βρίσκονται το παγκοσμίου φήμης Μαυσωλείο του Αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ και ο Πήλινος Στρατός.

Σύμφωνα με νέα έκθεση των IPK και ITB για τις ταξιδιωτικές προθέσεις της αγοράς εξερχόμενου τουρισμού της Κίνας, οι Κινέζοι παρουσιάζουν αυξανόμενη επιθυμία για ταξίδια στο εξωτερικό το ερχόμενο 12μηνο, στοιχείο που θέτει τις βάσεις για σημαντική ανάκαμψη της αγοράς το 2024.

Περαιτέρω, στο κομμάτι των διακοπών, οι Κινέζοι δίνουν έμφαση στον πολιτισμό. Πάνω από το 60% δήλωσε ότι σχεδιάζει διακοπές στο εξωτερικό με έμφαση στον πολιτισμό και άλλο ένα 44% ότι ενδιαφέρεται για διακοπές πόλης και τη δοκιμή της τοπικής κουζίνας (79%). Ο πολιτισμός συνέχεται στο παρελθόν και το μέλλον. Ως κληρονόμοι αρχαίων πολιτισμών, μέσω της αδελφοποίησης οι δύο πλευρές αναμένεται να έχουν ουσιαστική συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, ώστε να προαγάγουν τη γέννηση της νέας ενέργειας των αρχαίων πολιτισμών.

Τέλος, μέσω της εν λόγω δράσης, προσεγγίζονται οι δύο κοινότητες προκειμένου να αναπτύξουν μεταξύ τους ολοένα στενότερους δεσμούς φιλίας και να προβληθεί η Πέλλα ως πολιτιστικός και γαστρονομικός τουριστικός προορισμός.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα