Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες στα Σύβοτα

04 Oct 2024, 06:12 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες στα Σύβοτα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δύο άδειες για πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές των Συβότων.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικής επιφάνειας 150 τ.μ. εντός θαλάσσιας ζώνης Λιμένα Συβότων Θεσπρωτίας, για λογαριασμό της εταιρείας ΠΙΤΟΥΛΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε., με σκοπό την πρόσδεση σκαφών και για εποχιακή χρήση μέχρι 9 μηνών. Η πρόσβαση προς και από την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται με τη χρήση διαδρόμου σύνδεσης συνολικής επιφάνειας 4,20 τ.μ., με απλή έδραση στον βυθό.

Σημειώνεται ότι η πλωτή εξέδρα θα τοποθετηθεί σε ασφαλή απόσταση από τυχόν λιμενικά έργα, που βρίσκονται ή κατασκευάζονται στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, καθώς και από ναυτιλιακούς κινδύνους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικής επιφάνειας 90 τ.μ. εντός θαλάσσιας ζώνης Λιμένα Συβότων Θεσπρωτίας, για λογαριασμό της εταιρείας ΠΙΤΟΥΛΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε., με σκοπό τη διενέργεια πολιτιστικών εκδηλώσεων και για εποχιακή χρήση μέχρι 9 μηνών. Η πρόσβαση προς και από την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται με τη χρήση διαδρόμου σύνδεσης συνολικής επιφάνειας 4 τ.μ., με απλή έδραση στον βυθό.

Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση των πλωτών εξεδρών για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύνανται να εξυπηρετούν θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα