Κέρκυρα | Θαλάσσια πολιτιστική διαδρομή: Οι 195 βομβαρδισμοί της Κέρκυρας στον Β’ ΠΠ

23 Oct 2024, 14:14 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Κέρκυρα | Θαλάσσια πολιτιστική διαδρομή: Οι 195 βομβαρδισμοί της Κέρκυρας στον Β’ ΠΠ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Ιόνιος Εταιρεία Πολιτισμού και Τουρισμού (ΙΕΠΤ) προσκαλεί το κερκυραϊκό κοινό να συμμετάσχει στην ειδική θαλάσσια πολιτιστική περιήγηση με θέμα «Οι 195 βομβαρδισμοί της Κέρκυρας από τις δυνάμεις του Άξονα στον Β’ ΠΠ» την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, στις 11.00’. 

Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά ενημερωτικών περιηγήσεων πολιτιστικού περιεχομένου, που παρέχονται δωρεάν προς το Κοινό. Συγκεκριμένα, από τον περασμένο Ιούλιο πραγματοποιήθηκαν 11 περιηγήσεις με αναφορές στην αρχιτεκτονική της παλαιάς πόλης της Κέρκυρας, το μνημειακό απόθεμα, τα τοπόσημα, αλλά και ιστορικά γεγονότα συνδεδεμένα με την ιστορία του νησιού, όπως η πολιορκία από τους Οθωμανούς το 1716 κ.α.  Η ιδιαιτερότητα της δράσης έγκειται στο γεγονός ότι οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα ιστορίας, αρχιτεκτονικής και τοπικής κουλτούρας, καθώς και να γνωρίσουν την παλιά πόλη από μια διαφορετική οπτική: από τη θάλασσα. 

Με τη χρήση παραδοσιακής βάρκας 12 ατόμων που ναυλοχεί στο λιμάνι της Κέρκυρας, και με οιακοστρόφο τον εμπειρότατο καπετάν Θανάση Μιχαλά και «πηδαλιούχο» της ιστορικής ενημέρωσης την κυρία Άννα Βαρότση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλεποχωρίου, παρέχεται μια μοναδική δυνατότητα τόσο σε κατοίκους της πόλης, όσο και σε επισκέπτες και τουρίστες, να δουν από μια ιδιαίτερη οπτική, ολόκληρη την παλαιά πόλη της Κέρκυρας και να λάβουν πληροφόρηση αναφορικά με την ιστορία, την αρχιτεκτονική, αλλά και την πολιτιστική σημασία εμβληματικών κτιρίων, που κοσμούν το ιστορικό κομμάτι της πόλης της Κέρκυρας, σε συνδυασμό με μια ευχάριστη θαλάσσια εμπειρία στα νερά του Ιονίου Πελάγους. 

Η συμμετοχή για το κοινό είναι εντελώς δωρεάν και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο μια σειράς πολυθεματικών δραστηριοτήτων με επίκεντρο τον σύγχρονο άνθρωπο, το ανθρώπινο δικαίωμα στη διαφορετικότητα, το δικαίωμα στην απρόσκοπτη κοινωνική προσβασιμότητα, το δικαίωμα διαβίωσης σε ένα φιλικό προς τον άνθρωπο περιβάλλον και στο καθολικό δικαίωμα στο πολιτιστικό αγαθό, υπό το πρίσμα του 1ου Φεστιβάλ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Festival) που διοργανώνεται στην ελληνική επικράτεια.

Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί από τη «Σκάλα του Δημάρχου» και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας αναφορικά με την επιθυμία συμμετοχής στη δράση. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν για κρατήσεις και για περισσότερες πληροφορίες με την πρόεδρο του Δ.Σ. της Ιονίου Εταιρείας Πολιτισμού και Τουρισμού κυρία Σόφη Μιχαλά στο τηλ. 6976735486.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα