Η Δόμνα Μιχαηλίδου στη Νάξο | Στο επίκεντρο η εξεύρεση εργαζομένων στον τουρισμό

29 May 2024, 09:53 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

TornosNews.gr

Η Δόμνα Μιχαηλίδου στη Νάξο | Στο επίκεντρο η εξεύρεση εργαζομένων στον τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις
  • «Το πρόβλημα εύρεσης εργαζομένων στον τουρισμό και στον κλάδο της εστίασης είναι υπαρκτό και ως Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να το αντιμετωπίσουμε. Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις προς όφελος της εθνικής οικονομίας».

Αυτό δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, που βρέθηκε τη Δευτέρα στη Νάξο, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Νίκο Μηλαπίδη, τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ., Δημήτρη Φραγκάκη, τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, Αλέξανδρο Βαρβέρη, τον Διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη και τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστο Ροϊλό.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, με το κλιμάκιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που βρέθηκε στη Νάξο και τον Γ.Γ. του ΕΟΤ, συναντήθηκε με τον Έπαρχο Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, Γιάννη Μαργαρίτη, τον Δήμαρχο Νάξου Δημήτρη Λιανό και τον Πρόεδρο της Τοπικής Νέας Δημοκρατίας Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Αντώνη Μανιό.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Νάξου, Καλίτσα Φραγκίσκου. Εκεί η Δόμνα Μιχαηλίδου είδε τα σχέδια για τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου στο οποίο πλέον γίνονται και χειρουργεία κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν.

Στα γραφεία του ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ, στο νησί, η Δόμνα Μιχαηλίδου μαζί με το κλιμάκιο του Υπουργείου Εργασίας, είχε τη δυνατότητα να συζητήσει διεξοδικά με τους εργαζόμενους αλλά και πολίτες για τα θέματα που τους απασχολούν αλλά και τις προτάσεις τους για το πως θα βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Η έλλειψη προσωπικού, που επηρεάζει βασικούς κλάδους της οικονομίας όπως τον τουρισμό, την εστίαση και την αγροτική παραγωγή, βρέθηκε στο επίκεντρο της ανοικτής συζήτησης που έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο του νησιού παρουσία εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων, επιχειρηματιών και εργαζομένων. Στη συνέχεια, η Δόμνα Μιχαηλίδου, είχε την ευκαιρία να περιδιαβεί στο κέντρο του νησιού και να συνομιλήσει με επιχειρηματίες και πολίτες.

«Με οργανωμένο σχέδιο έχουμε καταφέρει να αντιμετωπίσουμε τις στρεβλώσεις και τα κακώς κείμενα. Βρισκόμαστε δίπλα σε όλες και όλους από άκρη σε άκρη της χώρας. Ακούμε και πράττουμε πάντα με το συμφέρον των συμπολιτών μας», είπε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα