Όλγα Κεφαλογιάννη: «Σταθμός στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Ιαπωνίας η επίσκεψη της Πριγκίπισσας Κάκο»

31 May 2024, 10:03 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

TornosNews.gr

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Σταθμός στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Ιαπωνίας η επίσκεψη της Πριγκίπισσας Κάκο»

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη υποδέχτηκε στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στην παλιά πόλη της Κέρκυρας την Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο  της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα με αφορμή τον εορτασμό του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας - Ιαπωνίας 2024, αλλά και την επέτειο των 125 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Στην υποδοχή παραβρέθηκε η Διευθύντρια του Μουσείου κα Δέσποινα Ζερνιώτη, ενώ παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας και ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Στέφανος Πουλημένος.

Η Υπουργός Τουρισμού στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε θερμά την Πριγκίπισσα Κάκο για την επίσκεψη στη χώρα μας και τόνισε ότι η παρουσία της αποτελεί σταθμό στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Ιαπωνίας ενώ επισήμανε ότι ο πολιτισμός και ο τουρισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι και αποτελούν σημείο συνάντησης των λαών.

Η κα Κεφαλογιάννη επεσήμανε πως το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης φέρνει την Ιαπωνία στην Ελλάδα και δίνει τη μοναδική ευκαιρία στους πολυάριθμους ξένους επισκέπτες της Κέρκυρας να έρθουν σε επαφή με την ιαπωνική τέχνη σε ελληνικό έδαφος.

Αναφέρθηκε ακόμα, στην εμβληματική φυσιογνωμία του Λευκάδιου Χέρν και σημείωσε ότι ο Ελληνικός και ο Ιαπωνικός πολιτισμός συναντάται σε πολλά σημεία παρά τη γεωγραφική απόσταση στο πρόσωπό του καθώς αποτελεί σημείο τομής μεταξύ των δύο πολιτισμών.

Κλείνοντας,  η κα Κεφαλογιάννη ευχήθηκε το Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024 να αποτελέσει εφαλτήριο για να έλθουν οι δύο λαοί ακόμα πιο κοντά.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της, η Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την πρόσκληση με αφορμή τόσο την επέτειο για τα 125 χρόνια διπλωματικών σχέσεων όσο και για το Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024

Σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερη η χαρά της που επισκέφθηκε την Κέρκυρα, την οποία χαρακτήρισε «στολίδι κληρονομιάς και πλούτο του πολιτισμού».

Τέλος, δήλωσε εντυπωσιασμένη από την Ελλάδα, αλλά και από τους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τους δύο λαούς.
Ακολούθησε διάλεξη της διευθύντριας του Μουσείου κας Ζερνιώτη η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε τη συμβολή του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας και στην σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.

Το μεσημέρι η Υπουργός Τουρισμού παρέθεσε γεύμα προς τιμήν της Πριγκίπισσας Κάκο της Ιαπωνίας και της Ιαπωνικής αποστολής με την Πριγκίπισσα να την ευχαριστεί για την πολυτελή έκδοση του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη «Ταξιδεύοντας στην Ιαπωνία» το οποίο της δώρισε η Υπουργός Τουρισμού εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. Η Πριγκίπισσα Κάκο, δήλωσε επίσης ενθουσιασμένη με την έκθεση φωτογραφιών του διάσημου Αμερικανού φωτογράφου Robert McCabe, η οποία εγκαινιάστηκε στις 27 Μαΐου στο Μουσείο της Ακρόπολης και μέρος της οποίας σχεδιάζεται να μεταφερθεί και να εκτεθεί στην Ιαπωνία το προσεχές φθινόπωρο.

Εν συνεχεία, η Πριγκίπισσα Κάκο και η Υπουργός Τουρισμού ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στην Κέρκυρα και επέστρεψαν στην Αθήνα με την ίδια πτήση.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα