Τουρισμός | + 8% τα αεροπορικά εισιτήρια από Γερμανία προς 30 προορισμούς - 14% φτηνότερη η Αθήνα (!)

30 May 2024, 10:58 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός | + 8% τα αεροπορικά εισιτήρια από Γερμανία προς 30 προορισμούς - 14% φτηνότερη η Αθήνα (!)

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η συνεχιζόμενη υψηλή ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια και το αυξημένο λειτουργικό κόστος για τις αεροπορικές εταιρείες οδηγούν  σε υψηλότερες τιμές τα εισιτήρια αυτή τη σεζόν. Κατά μέσο όρο, οι αυξήσεις για πτήσεις μετ' επιστροφής από τα γερμανικά αεροδρόμια προς τους 30 πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς έχουν αυξηθεί κατά 8% σε σύγκριση με τις καλοκαιρινές διακοπές του 2023, όπως έδειξε μελέτη της πύλης σύγκρισης τιμών στις τουριστικές υπηρεσίες Check 24. 

Υπάρχουν, ωστόσο, και εξαιρέσεις, με τα αεροπορικά εισιτήρια προς την Αθήνα να είναι φτηνότερα κατά 14% και προς τη Μπανγκόκ κατά 4%.

Η μεγαλύτερη αύξηση τιμής καταγράφηκε για τις συνδέσεις με τα Βρετανικά Νησιά με αύξηση 26%. Οι πτήσεις στη Μαγιόρκα είναι αυξημένες κατά μέσο όρο κατά 14%.

Αναμφίβολα, ο φόρος εναέριας κυκλοφορίας, που έχει αυξηθεί από τις αρχές Μαΐου, κάνει και τις πτήσεις το καλοκαίρι πιο ακριβές. Ωστόσο, η σύνδεση μεταξύ του φόρου εισιτηρίων και των αυξήσεων τιμών είναι «δύσκολο να προσδιοριστεί», λέει ο Christian Meier, στέλεχος στο Check 24, προσθέτοντας: Οι αεροπορικές εταιρείες μπορεί να αύξησαν τις τιμές τους πριν από την 1η Μαΐου για να μετριάσουν την αύξηση που προκαλείται από τον φόρο. 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα