Ξεκινούν οι πτήσεις της πρώτης εταιρίας στην Ελλάδα για μεταφορές στα νησιά με ελικόπτερο

27 Jun 2024, 10:24 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ξεκινούν οι πτήσεις της πρώτης εταιρίας στην Ελλάδα για μεταφορές στα νησιά με ελικόπτερο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η πρώτη εταιρία με υπηρεσίες μεταφοράς με ελικόπτερο από την Αθήνα προς τα Ελληνικά νησιά, η οποία υπόσχεται πιο εύκολες και προσιτές σε κόστος μεταφορές με απευθείας καθημερινές πτήσεις με επιστροφή.

Η βάση της Hoper, με στόλο 5 ελικοπτέρων Robinson, είναι στην Αθήνα και οι πτήσεις της θα προσφέρονται καθόλη τη διάρκεια του έτους προς ένα μεγάλο εύρος νησιών του Αιγαίου σε χρόνο που δεν θα υπερβαίνει τα 45 λεπτά.

Η εταιρία ιδρύθηκε από τους Έλληνες επιχειρηματίες Δημήτρη Μέμο, Κώστα Γεράρδο και Γιώργο Παπαιωαννίδη και σκοπεύει να προσφέρει πτήσεις on request σε πελάτες που επιθυμούν να αποκλίνουν από τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

Προς το παρόν, η Hoper πραγματοποιεί πτήσεις προς την Αντίπαρο, τη Φολέγανδρο, την Κέα, την Ίο, την Πάτμο, την Τήνο, τις Σπέτσες και τη Σίφνο, αλλά και στα δημοφιλή τουριστικά νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης.

Οι τιμές για μονή διαδρομή κυμαίνονται από 160 έως 350 ευρώ ανάλογα με τον προορισμό, και στόχος της εταιρίας είναι οι πτήσεις να επεκταθούν και στην ενδοχώρα αργότερα μέσα στη χρονιά.

Οι πτήσεις αναχωρούν από τη βάση ελικοπτέρων στο Κορωπί, και όραμα των ιδρυτών της εταιρίας είναι να κάνουν τις λύσεις κάθετης κινητικότητας συνήθεια για ανθρώπους που δίνουν αξία στον χρόνο τους.

Ο στόλος ελικοπτέρων αποτελείται από Robinson R66 Turbine Marine, με κινητήρα Rolls Royce RR300, χωρητικότητας έως ενός μέλους πληρώματος και τεσσάρων επιβατών και Robinson R44 με κινητήρα IO-540 της Lycoming, με χωρητικότητα έως τριών επιβατών και ενός μέλους πληρώματος.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα