Όμιλος Lufthansa | Προσαύξηση έως 72 ευρώ στο περιβαλλοντικό τέλος

27 Jun 2024, 10:41 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Όμιλος Lufthansa | Προσαύξηση έως 72 ευρώ στο περιβαλλοντικό τέλος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa επιβάλλουν περιβαλλοντικό τέλος έως και 72 ευρώ σε πτήσεις από το 2025.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία είπε ότι η επιβάρυνση αυτή προορίζεται «να καλύψει μέρος του σταθερά αυξανόμενου πρόσθετου κόστους λόγω των κανονιστικών περιβαλλοντικών απαιτήσεων». 

Η πρόσθετη χρέωση θα κυμαίνεται μεταξύ 1€ και 72€ ανάλογα με τη διαδρομή και τον ναύλο.

Η επιβάρυνση επιβάλλεται σε όλα τα εισιτήρια που εκδίδονται από χθες (Τετάρτη) και ισχύει για αναχωρήσεις από την 1η Ιανουαρίου 2025. 

Ισχύει για όλες τις πτήσεις που πωλούνται και εκτελούνται από τον Όμιλο Lufthansa που αναχωρούν από τις 27 χώρες της ΕΕ, καθώς και από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία και την Ελβετία.

Εκτός από τη Lufthansa, ο όμιλος περιλαμβάνει τις Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings και Swiss.

Ο Όμιλος Lufthansa, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επενδύει δισεκατομμύρια σε νέες τεχνολογίες κάθε χρόνο και συνεργάζεται με συνεργάτες σε καινοτομίες που βοηθούν να γίνουν σταδιακά οι πτήσεις πιο βιώσιμες. Επιπλέον, ο Όμιλος Lufthansa έχει υποστηρίξει ενεργά την παγκόσμια έρευνα για το κλίμα και τον καιρό εδώ και πολλά χρόνια. Ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών πλέον δεν είναι σε θέση να αντέξει μόνος του το διαδοχικά αυξανόμενο πρόσθετο κόστος που προκύπτει από ρυθμιστικές απαιτήσεις τα επόμενα χρόνια.  Μέρος αυτών των αναμενόμενων δαπανών για το έτος 2025 θα καλυφθεί τώρα από τη νέα προσαύξηση του περιβαλλοντικού κόστους.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα