Sky Express: Μερίδιο αγοράς 13% στο αεροδρόμιο της Αθήνας και συνολικά 6,4 εκατ. θέσεις το 2024 - "Στοίχημα η άμβλυνση της εποχικότητας"

27 Jun 2024, 12:58 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Sky Express: Μερίδιο αγοράς 13% στο αεροδρόμιο της Αθήνας και συνολικά 6,4 εκατ. θέσεις το 2024 - "Στοίχημα η άμβλυνση της εποχικότητας"

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ως πολύτιμος συνεργάτης του αεροδρομίου της Αθήνας αναδεικνύεται ο Ελληνικός αερομεταφορέας Sky Express, με συνεχώς αναπτυσσόμενο μερίδιο αγοράς που το 2024 φτάνει στο 13%, δήλωσε η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο ΔΑΑ με την Sky Express στην Αθήνα.

Η εξελικτική πορεία της Sky Express, πρόσθεσε η κ. Παπαδοπούλου, βρίσκεται σε αρμονία με την αναπτυξιακή στρατηγική της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού, καθώς κάθε χρόνο η εταιρία εισάγει 3 νέα δρομολόγια στην αρχή της χειμερινής περιόδου προωθώντας την άμβλυνση της εποχικότητας αλλά και εξαιτίας της στρατηγικής περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης που ακολουθεί και που συναρτάται με τη δέσμευση του ΔΑΑ για εκμηδένιση των εκπομπών άνθρακα έως το 2025.

Άλλωστε, από την έναρξη της λειτουργίας της μέχρι σήμερα, η αεροπορική εταιρία έχει μεταφέρει 12 εκατ. επιβάτες από και προς την Αθήνα με 210.000 πτήσεις.

Ο Chief Commercial Officer της Sky Express, κ. Γεράσιμος Σκαλτσάς, υπογράμμισε ότι μέσα στον επόμενο μήνα πρόκειται να ολοκληρωθεί ο στόλος των αεροσκαφών της εταιρίας, ο οποίος θα ανέρχεται συνολικά σε 27 αεροσκάφη έπειτα από την προσθήκη ενός αεροσκάφους Airbus A320 neo και ενός ATR 72 600.

Αυτό το καλοκαίρι, η εταιρία προσφέρει 33 προορισμούς του εσωτερικού, και οι συνολικές αεροπορικές θέσεις το 2024 ανέρχονται σε 6,4 εκατ., εκ των οποίων το 80% (περίπου 5,2 εκατ. θέσεις) αντιστοιχεί σε πτήσεις από και προς την Αθήνα.

Το καλοκαίρι του 2024, με την προσθήκη τεσσάρων νέων ATR, η εταιρεία θα προσφέρει 100.000 επιπλέον θέσεις σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς του εσωτερικού.

Στοίχημα για εμάς είναι να καθιερώσουμε τη χώρα ως τον απόλυτο προορισμό για όλο το χρόνο, υπογράμμισε ο κ. Σκαλτσάς, ενώ, όπως είπε, φέτος η σύνδεση Ηρακλείου Κρήτης με το Παρίσι επεκτάθηκε ημερολογιακά και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου.

Το 2023, η αεροπορική εταιρία είχε μια επιτυχημένη και κερδοφόρα χρονιά, με 4,4 εκατ. επιβάτες, ενώ παράλληλα επέκτεινε το δίκτυο προορισμών της σε αγορές της Ευρώπης και ενίσχυσε τις συνδέσεις με τη Γερμανία και άνοιξε φτερά για Βαρσοβία.

Οι στρατηγικές συμμαχίες της Sky Express με την British Airways και Etihad, τον Ιούλιο θα συμπληρωθούν και με την Gulf Air.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα