Νέο ημερήσιο ρεκόρ επισκεπτών κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη

27 Jun 2024, 12:55 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

TornosNews.gr

Νέο ημερήσιο ρεκόρ επισκεπτών κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης οργάνωσε χτες το πρωί εκδήλωση για την υποδοχή επισκεπτών κρουαζιέρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, το λιμάνι υποδέχτηκε ταυτόχρονα δύο κρουαζιερόπλοια, το Celebrity Infinity και το Norwegian Getaway, που είναι το μεγαλύτερο σε μήκος και χωρητικότητα επιβατών κρουαζιερόπλοιο που έχει υποδεχτεί η Θεσσαλονίκη. Τα δύο κρουαζιερόπλοια μετέφεραν περίπου 10.000 επιβάτες και μέλη πληρώματος, με την πλειονότητά τους να είναι Καναδοί, Βρετανοί και Αμερικανοί.

Κατά την αποβίβασή τους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας προσέφεραν στους επισκέπτες χρήσιμο πληροφοριακό υλικό για την Κεντρική Μακεδονία και συμβολικά ακανέδες Σερρών, ώστε να πάρουν μια πρώτη γεύση από την περιοχή και τα τοπικά προϊόντα. Οι περισσότεροι επισκέπτες πραγματοποίησαν εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς, όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας, ή περιηγήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, για να εξερευνήσουν τον πολιτιστικό, ιστορικό, αρχαιολογικό και γαστρονομικό πλούτο της πόλης.

«Η Θεσσαλονίκη έχει μπει δυναμικά στον χάρτη της κρουαζιέρας. Υποδεχτήκαμε δύο κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα και μάλιστα το ένα είναι από τα μεγαλύτερα του κόσμου που έχει επισκεφθεί ποτέ την πόλη. Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας, 6 στους 10 επιβάτες κρουαζιέρας επιστρέφουν για διακοπές σε προορισμό που αρχικά επισκέφθηκαν με κρουαζιερόπλοιο, γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης αλλά και ευρύτερα της Κεντρικής Μακεδονίας", δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα