Handelsblatt | Πολλοί Έλληνες ενάντια στον τουρισμό

25 Jun 2024, 11:24 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

TornosNews.gr

Handelsblatt | Πολλοί Έλληνες ενάντια στον τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Και ενώ  «ο τουρισμός έδωσε ώθηση στην Ελλάδα μετά την οικονομική κρίση», όπως σημειώνει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, «πολλοί ντόπιοι είναι πλέον ενοχλημένοι από τους επισκέπτες και ανησυχούν».

«Φοβούνται ότι η φύση της πατρίδας τους θα καταστραφεί. Hotspots όπως η Σαντορίνη ή η Μύκονος είναι απελπιστικά υπερπλήρεις και ο υπερτουρισμός γίνεται βάρος για τους Έλληνες. Και φέτος αναμένεται νέο ρεκόρ επισκεπτών», αναφέρει η εφημερίδα. «Η συντηρητική κυβέρνηση της Αθήνας θέλει πλέον να παρέμβει με ρυθμιστικό τρόπο και σχεδιάζει αυστηρά μέτρα κατά του μαζικού τουρισμού».

«Περιορισμούς στα κρουαζιερόπλοια σε ιδιαίτερα πολυσύχναστους νησιωτικούς προορισμούς ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης», ενώ η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης «να περιορίσει τη βραχυπρόθεσμη ενοικίαση διαμερισμάτων σε τουρίστες», με στόχο να κάνει τη στέγαση και «πάλι οικονομικά προσιτή για τους ντόπιους».

Όπως αναφέρει η HB οι αποφάσεις στηρίζονται σε μελέτη του Συνηγόρου του Πολίτη, η οποία καταλήγει πως «η Ελλάδα δεν πρέπει να εξαντλήσει και να σπαταλήσει το τουριστικό της δυναμικό, διαφορετικά οι προορισμοί μας θα γίνουν λιγότερο ελκυστικοί με τον καιρό».

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο «να περιορίσει τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων και των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων στις πόλεις σε 90 διανυκτερεύσεις τον χρόνο, ενώ «σε τουριστικά νησιά με λιγότερους από 10.000 κατοίκους σε 60 διανυκτερεύσεις τον χρόνο». 

Πηγή: DW

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα