Foreign Office | "Κόκκινος συναγερμός" για Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία και Ισπανία

19 Jun 2024, 17:33 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Foreign Office | "Κόκκινος συναγερμός" για Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία και Ισπανία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

«Kόκκινο συναγερμό» για τους Βρετανούς που επισκέπτονται την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία και την Ισπανία έχει σημάνει το Foreign Office, στις ανανεωμένες ταξιδιωτικές συστάσεις για μερικούς από τους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς διακοπών, καθώς ο καύσωνας αναμένεται να φτάσει σε θερμοκρασίες ρεκόρ.

Οι Βρετανοί σε αυτούς τους 4 δημοφιλείς προορισμούς καλούνται να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση του καύσωνα.

Οι ανανεωμένες συστάσεις έρχονται, καθώς ακραίες καιρικές συνθήκες έχουν ήδη πλήξει τη Μαγιόρκα και την Αυστρία εν μέσω της περιόδου αιχμής των διακοπών.

Η Μαγιόρκα αντιμετώπισε σοβαρές πλημμύρες, που προκάλεσαν διακοπές στο αεροδρόμιο Son Sant Joan, το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ισπανίας. Η προσωρινή αναστολή των λειτουργιών του αεροδρομίου κρίθηκε αναγκαία για λόγους ασφαλείας.

Η Τουρκία επίσης αντιμετωπίζει θερμοκρασίες, που έχουν να εμφανισθούν από τα μέσα της δεκαετίας του '30, ενώ η Ελλάδα έχει δει τον υδράργυρο να ανεβαίνει στους 45 βαθμούς Κελσίου.

Ακραίες καιρικές συνθήκες είναι πιθανό να εμφανισθούν και στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως επισημαίνεται σε έκθεση με τίτλο «Rings of Fire: Κίνδυνοι καύσωνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι».

Διαβάστε επίσης

Ελλάδα: Γιατί χάνουν τη ζωή τους τόσοι τουρίστες;

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα