Γαλλικός τουρισμός 2024: Αύξηση του προϋπολογισμού, της διάρκειας διακοπών και των προκρατήσεων για το καλοκαίρι

02 Jul 2024, 12:24 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Γαλλικός τουρισμός 2024: Αύξηση του προϋπολογισμού, της διάρκειας διακοπών και των προκρατήσεων για το καλοκαίρι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Mε τη μείωση του πληθωρισμού, οι προϋπολογισμοί των Γαλλικών νοικοκυριών ανακτούν ευελιξία επηρεάζοντας τις επιλογές διακοπών για το καλοκαίρι του 2024. Παρά την οικονομική αβεβαιότητα οι Γάλλοι διατηρούν τα σχέδια διακοπών τους για το καλοκαίρι, ακόμη κι εάν αυτό σημαίνει ότι αναγκάζονται να προσαρμόσουν ορισμένα έξοδα.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η εταιρία λύσεων πίστωσης, Younited, σε δείγμα 756 Γάλλων καταναλωτών από τις 27 έως τις 31 Μαϊου του 2024, ο πληθωρισμός επηρεάζει σε μικρότερο βαθμό φέτος την οικονομική κατάσταση των Γάλλων.

Το 53% των Γάλλων μείωσαν τον προϋπολογισμό διακοπών τους εξαιτίας του πληθωρισμού, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 66% το 2023, και το 8% τον αύξησαν, έναντι 3% το προηγούμενο έτος.

Σε αντιστοιχία με πέρυσι, το 56% θα δαπανήσουν φέτος περισσότερα από 1.000 ευρώ στις διακοπές τους, με πάνω από το 30% να έχουν προϋπολογισμό διακοπών από 1.000 έως 2.000 ευρώ φέτος, ένδειξη σταθεροποίησης του μέσου προϋπολογισμού διακοπών.

Το 52% σχεδιάζει να αξιοποιήσει το μισθό του για να καλύψει το κόστος των καλοκαιρινών διακοπών του 2024, ενώ το 30% αποταμιεύσεις. Επιπλέον, πάνω από 3 στους 10 προτιμούν μια ευέλικτη διαχείριση των εξόδων διακοπών, με το 15% να εξετάζει το ενδεχόμενο δανεισμού και το 16% να προτιμά επιλογές πληρωμών σε δόσεις.

Το 33% έχει κάνει κράτηση διακοπών έξι μήνες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης, αυξημένο κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες από πέρυσι. Οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής φέτος είναι λιγότερο δημοφιλείς, με μόλις το 23% να ενδιαφέρεται για αυτές, μειωμένοι κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες από το 2023.

Ο Αύγουστος παραμένει ο πιο δημοφιλής μήνας διακοπών, με το 52% να τον επιλέγουν, και η δημοφιλέστερη διάρκειά τους είναι οι δύο εβδομάδες, παρουσιάζοντας αύξηση 6 ποσοστιαίων μονάδων στις προτιμήσειςα από πέρυσι και φτάνοντας στο 46%.

Οι Γάλλοι ταξιδιώτες προσαρμόζουν την επιλογή καταλύματος και προορισμού ώστε να είναι ευνοϊκά στον προϋπολογισμό τους. Το 50% επιλέγει πιο προσιτά καταλύματα, έναντι 41% πέρυσι, όμως η διαμονή σε φίλους και συγγενείς είναι λιγότερο συχνή, με ποσοστό 25% έναντι 33% το 2023.

Για να μειώσουν το κόστος διακοπών, το 26% των Γάλλων επιλέγουν κοντινούς προορισμούς, έναντι αντίστοιχου ποσοστύ 21% πέρυσι.

Τέλος, παρά τη δημοσιότητα που σχετίζεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, είναι σαφές ότι η διοργάνωσή τους προκαλεί ελάχιστο ενθουσιασμό στους Γάλλους. Λίγο περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι αδιαφορούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ μόνο το 4% σχεδιάζει να τους παρακολουθήσει δια ζώσης. Επιπλέον, αυτό το γεγονός δεν έχει σημαντική επίδραση στο πρόγραμμα αναχωρήσεων ή στον προϋπολογισμό των διακοπών για την πλειονότητα όσων σχεδιάζουν να ταξιδέψουν.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα