Βρετανικός τουρισμός | Μπορεί το Μαρόκο να υποκαταστήσει τη Μαγιόρκα; - Οι πρώτες κινήσεις των tour operators

11 Oct 2024, 11:09 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Βρετανικός τουρισμός | Μπορεί το Μαρόκο να υποκαταστήσει τη Μαγιόρκα; - Οι πρώτες κινήσεις των tour operators

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μπορεί το Μαρόκο να γίνει ο προορισμός που θα υποκαταστήσει τη Μαγιόρκα στις επιλογές των Βρετανών τουριστών; Αν κρίνουμε από τα σχέδια της Jet2 να επεκτείνει το πρόγραμμά της στο Μαρόκο, όλο το χρόνο, από τρία αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου και από τη Γλασκώβη, φαίνεται ότι αυτή είναι η πρόθεση των Βρετανών tour operator.

Μετά το κύμα διαδηλώσεων κατά του υπερτουρισμού, ο βρετανικός τουρισμός προς τις Βαλεαρίδες Νήσους μειώθηκε κατά 10% τον Ιούλιο και περίπου 5% τον Αύγουστο. Πρόσφατα η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τον τουριστικό φόρο από την επόμενη σεζόν.

Ένας βετεράνος τοπικός ξενοδόχος δήλωσε σε τοπική εφημερίδα: "Η απώλειά μας θα μπορούσε να είναι το κέρδος του Μαρόκου".

Ήδη από τουρ οπερέιτορ του Ηνωμένου Βασιλείου διατίθενται δρομολόγια όλο το χρόνο προς τη χώρα της Βόρειας Αφρικής από έξι αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το πρόγραμμα της Jet2 θα αυξηθεί σε οκτώ αεροδρόμια για το καλοκαίρι του 2026 με την προσθήκη εβδομαδιαίων πτήσεων προς το Αγκαντίρ από τα αεροδρόμια East Midlands και Newcastle.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Jet 2, Steve Heapy, δήλωσε: «Με τον καιρό στο Ηνωμένο Βασίλειο να επιδεινώνεται, είμαστε στην ευχάριστη θέση να οδηγούμε τους πελάτες στον ήλιο χάρη στο νέο μας πρόγραμμα πτήσεων και διακοπών στο Agadir και το Μαρακές στο Μαρόκο.

«Η προσθήκη πτήσεων και πακέτων σε αυτούς τους εκπληκτικούς προορισμούς δίνει στους πελάτες και στους ανεξάρτητους ταξιδιωτικούς πράκτορες πολλές επιλογές και ευελιξία για να εξερευνήσουν το Μαρόκο ως προορισμό όλο το χρόνο και αποδεικνύονται απίστευτα δημοφιλείς».

Σημειώνεται ότι και η ηγεσία της TUI ανέφερε το Μαρόκο μεταξύ των εναλλακτικών προορισμών εάν η Μαγιόρκα βρεθεί στα όρια του "υπερκορεσμού".

Τα άσχημα νέα για τη Μαγιόρκα είναι ότι το Μαρόκο θεωρείται προορισμός διακοπών όλο το χρόνο με πολλές χειμερινές πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο σε αντίθεση με τη Μαγιόρκα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα