SZ: To ελληνικό Σάββατο είναι του εργοδότη

24 Jun 2024, 14:51 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

TornosNews.gr

SZ: To ελληνικό Σάββατο είναι του εργοδότη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην εισαγωγή του μοντέλου της εξαήμερης εργασίας στην Ελλάδα από 1ης Ιουλίου αναφέρεται εκτενές ρεπορτάζ στη Süddeutsche Zeitung, το οποίο παρατηρεί μεταξύ άλλων:  

«Οι επτά ημέρες είναι ο κανόνας το καλοκαίρι, ειδικά στα τουριστικά θέρετρα. Από την επόμενη εβδομάδα όμως θα επιτραπεί η έκτη εργάσιμη μέρα και στη βιομηχανία και σε ορισμένους άλλους κλάδους π.χ. τις τράπεζες (...)  Η ελληνική κυβέρνηση θέλει έτσι να φέρει ‘από την παραοικονομία στη νομιμότητα’ αυτό που ήδη συνέβαινε σε πολλές εταιρείες, σύμφωνα με το Υπ. Εργασίας. Θέλει επίσης να αντιμετωπίσει την έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων στην Ελλάδα εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού και της μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό (...) Η κριτική της αντιπολίτευσης είναι σαφής: φοβάται ότι με τον νέο νόμο θα αναγκαστούν οι εργαζόμενοι σε υπερωρίες.‘H εβδομάδα των πέντε ημερών πεθαίνει’ ανέφερε στην Deutsche Welle ο Άρις Καζάκος, καθηγητής Εργατικού Δικαίου από τη Θεσσαλονίκη». 

Και η εφημερίδα συνεχίζει σε άλλο σημείο: «Δεν είναι μυστικό ότι ήδη οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από τους Γερμανούς, για παράδειγμα (...) Όταν οι Γερμανοί τουρίστες περπατούν στην Αθήνα το βράδυ, συχνά εκπλήσσονται από το πόσο αργά πηγαίνουν οι άνθρωποι στις ταβέρνες, όταν βέβαια μπορούν να πληρώσουν το φαγητό έξω. Το καλοκαίρι συχνά δεν τρώνε πριν τα μεσάνυχτα. Ο λόγος είναι είναι ότι απλά δεν έχουν χρόνο νωρίτερα» 

Πηγή: DW

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα