Sebastian Ebel: Στο μέλλον θα πρέπει να ασφαλίζονται και οι μεμονωμένες κρατήσεις στους tour operator

26 Jun 2024, 14:24 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Στο μέλλον θα πρέπει να ασφαλίζονται και οι μεμονωμένες κρατήσεις στους tour operator

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μετά την κατάρρευση του FTI, o διευθύνων σύμβουλος της TUI, Sebastian Ebel φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ασφάλιση μεμονωμένων υπηρεσιών.

Ο κ. Ebel καλεί για ευρύτερη ασφαλιστική κάλυψη που, εκτός από τα πακέτα διακοπών, θα αφορά και μεμονωμένες κρατήσεις ξενοδοχείου, πτήσεων ή ενοικίασης αυτοκινήτου, ωστόσο οι τουρ οπερέιτορ Schauinsland Reisen και Dertour Group θεωρούν ότι δεν υπάρχει ανάγκη για μια τέτοια αλλαγή.

Επί του παρόντος, ασφάλιση από το Γερμανικό Ταμείο DRSF σε περίπτωση κατάρρευσης του παρόχου, έχουν μόνο οι ταξιδιώτες που έχουν κάνει κράτηση πακέτου διακοπών, που σημαίνει ότι πελάτες του FTI οι οποίοι είχαν κάνει κράτηση μόνο για μεμονωμένες υπηρεσίες, δεν θα λάβουν τα χρήματά τους πίσω.

Σύμφωνα με το FVW, ο κ. Ebel υπογραμμίζει ότι οι ταξιδιώτες αναγνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ πακέτου διακοπών και μεμονωμένης κράτησης σε περιπτώσεις κρίσης και ότι στο μέλλον όλες οι υπηρεσίες θα πρέπει να ασφαλίζονται με τον ίδιο τρόπο.

Σε δηλώσεις του στο FVW το Νοέμβριο, το αφεντικό της TUI ανέφερε ότι όλες οι πλατφόρμες κρατήσεων, όπως η Booking, θα πρέπει στο μέλλον να καταβάλλουν επίσης ποσά στο Ταμείο DRSF, καθώς όπως είπε, εάν μεγάλες εταιρίες πολλών δισεκατομμυρίων δεν χρειάζεται να ασφαλίζουν τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες τους και εμείς πρέπει να το κάνουμε, αυτό δεν είναι εντάξει.

Τη δήλωση του κ. Ebel χαιρέτισε η πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων VUSR, Marija Linnhoff, ευχαριστώντας την TUI για την ξεκάθαρη θέση της προς όφελος των ταξιδιωτών και του δίκαιου ανταγωνισμού καθώς και των υβριδικών ταξιδιωτικών πωλήσεων. Η ίδια, αναρωτήθηκε εάν ο δεύτερος μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ της Γερμανίας, Dertour Group θα παραμείνει να τοποθετείται κατά της ασφάλισης, υπό το φόντο της κατάρρευσης του FTI και των πολλών ταξιδιωτών που επλήγησαν από αυτήν.

Εκπρόσωπος της Dertour δήλωσε ότι ο τουρ οπερέιτορ δεν βλέπει την ανάγκη ασφαλιστικής κάλυψης των μεμονωμένων υπηρεσιών λόγω της κατάρρευσης του FTI, και, όπως είπε, η εταιρία πιστεύει ότι είναι σημαντικό οι καταναλωτές να ενημερώνονται με διαφάνεια για τις διαφορές μεταξύ των πακέτων διακοπών και των μεμονωμένων υπηρεσιών και να λαμβάνουν με την επίγνωσή τους αποφάσεις σύμφωνα με την ενημέρωση αυτή.

Παράλληλα, ο διευθυντής του Schauinsland, κ. Gerald Kassner, δήλωσε ότι οποιοσδήποτε κάνει κράτηση για μεμονωμένες υπηρεσίες θα πρέπει να αναλαμβάνει όλους τους κινδύνους και, σε αντίθεση με τα πακέτα διακοπών, θα πρέπει να περιμένει ότι σε περίπτωση πτώχευσης θα επιβαρυνθεί με το κόστος των υπηρεσιών αυτών.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα