Κ.Κουμής: Αρνητική εξέλιξη για τον τουρισμό της Κύπρου η πτώχευση του FTI

04 Jun 2024, 09:11 | ΚΥΠΡΟΣ

TornosNews.gr

Κ.Κουμής: Αρνητική εξέλιξη για τον τουρισμό της Κύπρου η πτώχευση του FTI

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αρνητική εξέλιξη για τον τουρισμό της Κύπρου χαρακτήρισε την πτώχευση του FTI ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής σε δήλωσή του αργά το βράδυ της Δευτέρας. 

Αναλυτικά η δήλωση Κουμή:

«Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι ο μεγάλος και ιστορικός τουριστικός όμιλος FTI κατέθεσε  στις Γερμανικές αρχές αίτηση αφερεγγυότητας, συνέπεια των οικονομικών απωλειών που κατέγραφε τα τελευταία χρόνια.

Τα οικονομικά προβλήματα του συγκεκριμένου ομίλου ήταν γνωστά στην τουριστική κοινότητα, αν και τον περασμένο Απρίλιο δόθηκαν ελπίδες για εξομάλυνση των προβλημάτων, συνέπεια της πιθανής εισόδου μίας γνωστής αμερικανικής κοινοπραξίας επενδυτών στον όμιλο. Ωστόσο, για μία σειρά από λόγους αυτό δεν είχε θετική κατάληξη.

Πρόκειται οπωσδήποτε για μία αρνητική εξέλιξη για τον τουρισμό της χώρας μας, καθώς έρχεται σε μία περίοδο που επιχειρούσαμε ενδυνάμωση της Γερμανικής αγοράς και επιπρόσθετα επειδή κάθε απώλεια πλέον μετρά λόγω και των πιέσεων που δέχεται η ξενοδοχειακή βιομηχανία ευρύτερα.

Eίναι σημαντικό να επισημανθεί ότι ο όγκος των απωλειών σε επίπεδο συνολικών αφίξεων για τον τουρισμό της χώρας μας δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Είναι όμως σίγουρα σοβαρή απώλεια για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις  που είχαν συνεργασία με τον συγκεκριμένο Οργανωτή Ταξιδίων».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα