Στην Κέρκυρα το μεγαλύτερο Σεισμολογικό Συνέδριο στην Ευρώπη

01 Oct 2024, 14:14 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

TornosNews.gr

Στην Κέρκυρα το μεγαλύτερο Σεισμολογικό Συνέδριο στην Ευρώπη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Ευρωπαϊκή Σεισμολογική Επιτροπή (ESC) σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργάνωσε στην Κέρκυρα το 39ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Σεισμολογίας “The 39th General Assembly of the European Seismological Commission (ESC)”, το οποίο φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace, με αίθουσες συνολικής χωρητικότητας 1.400 ατόμων.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο Σεισμολογικό Συνέδριο στην Ευρώπη, το οποίο αποτελεί τόπο συνάντησης για ακαδημαϊκούς και ερευνητές που διακρίνονται στον τομέα της σεισμολογίας και των συναφών επιστημονικών πεδίων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από τις 22 έως 27 Σεπτεμβρίου, στις αίθουσες Ναυσικά, Κέρκυρα, Λεύκας, Ζάντε, Ιθάκη, Παξοί και Κροκίδη του ξενοδοχείου Corfu Holiday Palace, πάνω από 700 ερευνητές από περισσότερες από 60 χώρες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην σεισμολογία και τα σχετικά επιστημονικά πεδία, κάνοντας επίσης 1.000 ανακοινώσεις επιστημονικών εργασιών.

Τα θέματα που συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν περιλαμβάνουν σεισμολογικά δίκτυα, εκτίμηση σεισμικής επικινδυνότητας και σεισμικού κινδύνου, πρόγνωση σεισμών, τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και τις κοινωνικές επιπτώσεις των σεισμικών φαινομένων. Αυτή η ποικιλία θεμάτων υπογραμμίζει τη σημασία και τη διεπιστημονική φύση της σεισμολογίας στην κατανόηση και την αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων. Ανάμεσα στους ομιλητές βρέθηκαν οι Ελευθερία Παπαδημητρίου, Ευθύμιος Λέκκας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Αθανάσιος Γκάνας, Atilla Ansal, Rachel Abercrombie και Helle Pedersen.

Στην αίθουσα Ναυσικά, διαμορφώθηκε ειδικός χώρος με περίπτερα εταιριών και χορηγών του συνεδρίου, όπου παρουσιάστηκαν καινοτόμα εργαλεία, σεισμογραφικά όργανα και τεχνικά λογισμικά για την εφαρμογή συγχρόνων μεθόδων αντισεισμικής προστασίας.

"Είναι τιμή μας να φιλοξενούμε τη φετινή Γενική Συνέλευση στην Κέρκυρα, ένα μέρος με μακρά παράδοση και σύνδεση με τα φυσικά φαινόμενα," δήλωσε ο Καθηγητής Νικόλαος Βούλγαρης, Αντιπρόεδρος της ESC και Πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής. "Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια εστιασμένη εκδήλωση που θα διατηρήσει τα υψηλότερα επιστημονικά και οργανωτικά πρότυπα, επιτρέποντας παραγωγικές συζητήσεις και μελλοντική πρόοδο στον τομέα της σεισμολογίας."

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα